MTI

5 milliárd forintot kap a kormányzati informatikát kezelő cég

Csaknem 5 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által végzett közfeladatok idei ellátására a legfrissebb Magyar Közlöny szerint.

A határozatban a kabinet felszólította a nemzetgazdasági minisztert, hogy azonnal gondoskodjon a forrás rendelkezésre állásáról a Belügyminisztérium számára, a belügyminiszter tegye meg a szükséges intézkedéseket december 30-ig.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. fő tevékenysége 2007 óta teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása az állami és kormányzati szerveknek. 2008-ban a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vette át, a társaság neve 2011-től lett NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.. A társaság legnagyobb megrendelői államigazgatási szervek és országos hatáskörű intézmények, de gazdálkodó szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is igénybe veszik egyes szolgáltatásaikat.

A cég tevékenysége során a legmodernebb infokommunikációs technológiák alkalmazásával támogatja a hazai közszférát, hogy az minél könnyebben megfelelhessen az innovációs kihívásoknak. A kormányzati infokommunikációs szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése mellett a NISZ célja, hogy elősegítse a felhasználók hozzáférését a korszerű e-közigazgatási megoldásokhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #5
  Valamelyik fizeSS maffia alvezérnek még nincs a hétvégi telek végében egy focistadion... ezt sürgősen korrigálni kell...
 • esztyopa #4
  A Lacinak,a Pistinek a Misinek,a Sanyinak,még kell párszáz millió !
  Le kell nyúlni még öt milliárdot Nekik !/Az IT-hez,meg MINDENKI hülye közöttünk/
  A birkáknak ugyan már vérzik az irhájuk - annyira meg nyírtuk Őket,de majd az az EU-tól ÚJABB bundákat csikarunk ki a nevükben ! /Addigra pedig megdolgozzuk a csordát az euró bevezetéséhez,így még nagyobbat szakíthatunk!,,,Csak el kell titkolni,hogy a csorda fele már megszökött,fele meg...megdöglött.../
 • fonak #3
  Lopni megyünk, lopni...
 • Sir Cryalot #2
  ...szokásos buzzword bingó...  nagy bűne a fennálló rendszernek többek közt ez is, hogy , bizonyos szavakat, hívószavakká silányítanak, és nem kell sokat pl. erkölcsösséget gondolni mögé , mindez csak az átláthatatlanság, maffiacsaládok füstfüggönyének fenntartásának kedvéért történik .
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.21. 16:27:46
 • arty #1
  "A cég tevékenysége során a legmodernebb infokommunikációs technológiák alkalmazásával támogatja a hazai közszférát"

  :))))))))))))))

  ---

  esgé! mától akkor lesz kormány-agit-prop is az oldalon?
  pénzért BÁRMIT?
  Utoljára szerkesztette: arty, 2016.12.21. 16:16:19