Gyurkity Péter

Máris búcsúzik a OnePlus 3

A cég a siker miatt állítaná le a gyártást, jöhet a közvetlen utód.

Érdekes hír bukkant fel egy kínai portálon a OnePlus 3 okostelefon jövőjével kapcsolatban, amely szerint belátható időn belül fontos változásra számíthatunk. A cég ugyanis állítólag leállítani készül a sorozatgyártást, amelyet a frissítés gyors bemutatása követne.

A beszámoló szerint még egyáltalán nem vehetünk mérget a hír hitelességére, de jó esély mutatkozik arra, hogy a OnePlus 3 gyártása hamarosan valóban leáll. Ezt érdekes módon a kifejezetten pozitív fejleményekkel magyarázzák, a nagy érdeklődés ugyanis több régióban is alacsony raktárkészletekhez, sőt olykor a forgalmazás ideiglenes leállításához vezetett, ez pedig megkönnyíteni látszik a gyors cserét. Az állítólagos döntés értelmében a OnePlus 3 hamarosan búcsúzik a piactól, ezt pedig a „3S” vagy a „3 Plus” névre hallgató új típus váltaná fel, amely többek között a Qualcomm új Snapdragon 821 chipjére épülne.

A másik fontos változás az LCD-kijelző alkalmazása lenne, az eredeti változat esetében ugyanis az OLED-panelek csúszása okozott gondokat. A telefon ezzel együtt a OnePlus 3 teljes leváltásának tekinthető, a felhasználók nagyjából azonos hardveres komponensekre és szoftverre támaszkodhatnak majd, bár a soron következő generációt képviselő OnePlus 4 csak a 2017-es évben bukkanna fel – egyelőre ismeretlen újításokkal, hiszen ezzel kapcsolatban még külsős pletykákat sem olvashattunk, nemhogy hivatalos megerősítést.

Az árról és a megjelenés menetrendjéről nem esett szó, itt először a hír beigazolódására kell várnunk. Carl Pei ezúttal sem hagyta szó nélkül a pletykát, és bár azt cáfolta, hogy LCD-panelekre váltanának, azt megerősítette, hogy a késések valóban az AMOLED-érintőképernyők miatt keletkeztek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Ha jol ertem a cikk alapjan az a gond, hogy nem kapni hozza alkatreszt, ezert befejezik a gyartasat es csinalnak valmi hasonlot abbol amit eppen be lehet szerezni.