Gyurkity Péter

A TCL telefonját veszi át a BlackBerry

Az Alcatel anyacége egy csúcskategóriás típust mutatott be, ez lesz a BlackBerry DTEK60.

A napokban írtunk arról, hogy igaznak bizonyultak azon korábbi hírek, miszerint a kanadai Blackberry végleg felhagy a hardvergyártási feladatokkal, ezt a jövőben kiszervezik. Egy másik korábbi értesülés is beigazolódni látszik azonban, hiszen a kínai TCL által most bemutatott új csúcskategóriás telefon nagyban hasonlít a BB oldalán beharangozott készülékre.

A TCL 950 néven megjelenő okostelefon egy igazi csúcskategóriás megoldás, hiszen az 5,5 hüvelykes AMOLED-kijelzőhöz az 1080p felbontás, a Qualcomm Snapdragon 820 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os, de kibővíthető tároló, illetve egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik, mégpedig a Quick Charge 3.0 technológia kíséretében. A listán egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó is szerepel, ehhez pedig sztereó hangszórók, illetve egy konfigurálható multifunkciós gomb sorakozik fel.

A hátoldalon egy 21 megapixeles kamerának jut a főszerep, amely a Sony által leszállított IMX230 szenzorra támaszkodik. Ehhez az előlapon egy 8 megapixeles változat társul, a képkészítés minőségével tehát nem lesz gondunk. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a készülék sokban hasonlít a BlackBerry által nemrég DTEK60 néven beharangozott telefonra, amely eltérő felbontással (QHD) és jó eséllyel az Android egy módosított változatával jelenhet meg – mindez azonban jól illeszkedik a már említett korábbi hírhez, vagyis ez a példány nem kizárólag az Alcatel neve alatt jelenhet meg a nyugati piacokon.

A készülék arany és ezüst színben várható, az ár odaát nagyjából 500 dollárnak felel meg, a debütálás időpontja azonban még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!