MTI

Nem közölhetők a Pippa Middleton feltört telefonjáról származó fotók

Megtiltotta a londoni felsőbíróság annak a több ezer fotónak a közlését, amelyet egy hacker Pippa Middletonnak, Vilmos herceg sógornőjének mobiltelefonjáról lopott el.

A 33 esztendős Pippa - teljes nevén Philippa - Middleton Vilmos feleségének, Katalin cambridge-i hercegnőnek a húga. Katalin - polgári nevén Catherine Middleton - 2011 áprilisában házasodott össze a brit trón majdani várományosával. A képtolvaj a fotókat a legnagyobb példányszámú brit bulvárlapnak, a The Sunnak ajánlotta fel "minimum 50 ezer font" (18 millió forint) ellenében. A The Sun beszámolója szerint a tettes azt állította, hogy Pippa Middleton telefonjának feltörésével háromezer képhez jutott hozzá, köztük olyanokhoz, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa Middleton vőlegénye, a 40 éves James Matthews látható ruhátlanul, és - szintén a tolvaj állítása szerint - vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A The Sun szerint valószínű az is, hogy a hacker magánjellegű üzenetváltások szövegéhez, valamint az esküvői vendéglistához is hozzájutott Pippa Middleton iCloud-profiljának feltörésével. A tolvaj - aki a WhatsApp kódolt üzenőalkalmazáson keresztül kommunikált a szerkesztőséggel - bizonyítékként több képet elküldött emailben a lapnak. A hatóságok szerint félő, hogy a gyanúsított - akit időközben őrizetbe vettek, de óvadék ellenében szabadlábon várhatja a bírósági eljárást - másnak is felajánlhatta a lopott fotókat. Erre utalhat, hogy a The Sun szerint a lapnak adott ajánlat 48 óráig volt érvényes, és a fotótolvaj azt állította, hogy ennek letelte után annak adja át a képeket, aki a legtöbbet ígéri értük.


A londoni felsőbíróság azonban a család által benyújtott kereset alapján szerdán megtiltotta, hogy bárki, akinek birtokába kerülhettek a képek, nyilvánosságra hozhassa azokat. A végzés azt jelenti, hogy ha valaki ezután mégis közölné a fotókat, az a "bírósággal szembeni engedetlenségnek" minősülne, ami rendkívül súlyos bűncselekmény az angol-walesi törvények alapján és többévi börtönnel sújtható. A The Sun szerint ez az eddigi legnagyobb olyan adatlopási ügy Nagy-Britanniában, amely a brit társasági és közélet egyik legismertebb tagját érinti. A lap közölte, hogy nem állt szándékában üzletet kötni a képtolvajjal, ellenben azonnal értesítette Pippa Middletont, a család pedig köszönetet mondott, és a rendőrséghez fordult. A Scotland Yard vizsgálatot indított az ügyben.

Pippa Middleton és a 40 éves James Matthews - aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként - júliusban jelentette be az eljegyzést, de az esküvő időpontja egyelőre nem ismert. Pippa Middleton - aki nővérének tanúja volt Katalin és Vilmos világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért öt évvel ezelőtti londoni menyegzőjén - azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legfelkapottabb sztárja és mindennapos címlapszereplője lett, jóllehet a brit királyi családnak hivatalosan nem tagja, és semmilyen címet nem visel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • leeloodallas #6
  "Föl kell tolni a Wikileaks-ra, hagy szóljon"

  HAGY szóljon? Tisztában vagy a szó jelentésével? Arról nem is beszélve, hogy WikiLeaks-RE kell FELtolni.

  Talán nyelvtan-náci vagyok, de a kommentelést egy minimális nyelvismerethez kötném. Igaz, nem sokan maradnánk...
 • Skylake #5
  Föl kell tolni a Wikileaks-ra, hagy szóljon. Egészen kíváncsi lettem, hogy a puncogó vajon klasszikus konfigurációban van-e, vagy valamilyen formában trimmelve van e a UI, vagy pedig maximális az UX e?

  Biztos értékelnék a kukkoló hajlamú népek, főleg azokat, amikor Matthew-el, vagy kivel, összeteszik amijük van.

  Hátha lenne némi pozitív hatása az esetnek az IT-biztonságra, az userek agyiszintjén, meg a cégeknél.
 • Ender Wiggin #4
  Nem kéne ekkora pánik, ha ezek az idióta, semmire sem jó csajok nem fotoznák a csúnyájukat állandóan...
 • fonak #3
  Azok jó helyen vannak szerintem, mondjuk egy svájci széfben. :)
 • Cat #2
  Én Ráhelka esküvőn ellopott telefonjának fotóira lennék kiváncsi, amik miatt az életvédelmi osztály nyomozott, és több tucat DNS vizsgálatot is végeztek sokmillió forintért.
 • BrockSamson #1
  Egyszer ha nagy leszek, biztos megertem majd a brittek kiralyi csalad fetiset.