Gyurkity Péter

Három változatban jöhet a Huawei Mate 9

A Mate 8 utódja novemberben mutatkozhat be a nagyközönség előtt.

A címben szereplő okostelefon várható megjelenéséről már több alkalommal olvashattunk a szaksajtóban, ahol eddig külső források révén bukkantak fel bizonyos részletek. A friss hírek szerint három eltérő változatra számíthatunk, amelyek többek között a memória és a belső tároló mérete tekintetében térnek majd el egymástól.

Ezúttal egy francia portálon jelent meg a hír, miszerint a Mate 9 a közeljövőben bemutatkozik, ezzel kapcsolatban pedig konkrétumokról is írnak. Korábban elemzői vélemény alapján a Kirin 960 és a hátoldali 20 megapixeles iker-kamera alkalmazását tartották valószínűnek, most azonban a memória és a belső tároló kapcsán olvashatunk további információkat. Eszerint a csúcs példány 6 GB RAM-ot és egy 256 GB-os tárolót kínál majd, mégpedig 705 dollár körüli áron, ezt pedig két, 4 GB memóriát és egy 128 GB-os, valamint egy 64 GB-os tárolót felvonultató változat egészíti majd ki, sorrendben 585 és 510 dolláros áron.

A telefon jó eséllyel támogatja majd az USB Type-C csatlakozót, míg a már említett hátoldali kameramodul valószínűleg ezúttal is a Leica közreműködésével kerülhet a készülékre. Összesen kilenc eltérő szín közül választhatnánk, a szoftveres oldalon pedig már a megjelenés pillanatában az Android 7.0 Nougat futhat, amely a cég saját Emotion UI 5 kezelőfelületével egészülne ki. A telefonról egyelőre renderképek jelentek meg a világhálón, de ezek is némi betekintést nyújtanak a részletekbe.

Ahogy említettük, a hivatalos bemutató novemberben esedékes, már amennyiben hihetünk a külső forrásoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!