Berta Sándor

Burritókat szállítana drónnal a Google

A webes konszern tesztelési céllal indítja el a szolgáltatást, a lehetséges buktatókra kiváncsiak.

A Google azt tervezi, hogy a Virginia Tech amerikai felsőoktatási intézmény területén, egy elkerített helyen állít majd le egy kamiont és a robotrepülőgépei onnan fogják eljuttatni a címzettekhez a frissen készített mexikói stílusú ételeket. Astro Teller, a Google X kutatólaboratórium vezetője blogbejegyzésében azt írta, hogy több nap alatt több száz repülést terveznek. Elsősorban a felhasználók reakciójára kíváncsiak, hogy miként fogadják, ha ilyen küldeményeket kapnak, valamint szeretnének többet megtanulni a drónos szállításokról.

A társaság a Wing projektből származó járműveket először 2014-ben egy távoli ausztrál farmon tesztelte. Azóta mind a robotrepülőgépeket, mind az azokhoz használt autonóm vezérlési szoftvereket továbbfejlesztették a kaliforniai magánterületek felett végrehajtott repülések során.


Az élelmiszerszállítás különösen azért alkalmas ilyen célokra, mert számos kihívással kell megküzdeni. Ezek egyike, hogy sok megrendelés fut be rövid idő alatt, emellett a Google arra is szeretne választ kapni, hogy miként lehet a legjobban becsomagolni a sérülékeny árucikkeket. Az élelmiszerszállítás során így gyorsan sikerül majd megoldást találni számos nehéz problémára, aminek köszönhetően a jövőben könnyebb lesz az ilyen szolgáltatások üzemeltetése és a termékek kezelése.

Az eddig kiszivárgott információk alapján a Google drónjának szárnyai vannak, úgy néz ki, mint egy miniatűr repülőgép és a csomagokat képes egy kötélen leereszteni. A most tesztelt prototípus lehet az alapja a jövőbeli Wing drónoknak. A fejlesztők meggyőződése, hogy a következő évtizeden belül az önállóan közlekedő légi járművek képesek lesznek gyógyszerekkel vagy akkumulátorokkal ellátni a természeti katasztrófák miatt elzárt területeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!