Berta Sándor

Hatékonyabb a Chrome, mint az Edge?

A Google reagált a Microsoft korábbi tesztjére, nagyot javítottak az áramfogyasztás terén.

A webes konszern nyilvánosságra hozott egy saját tesztvideót, amellyel a Microsoft tesztjére reagált. A redmondi konszern júniusban közölte, hogy a saját adatai alapján az Edge a legkevesebb erőforrást igénylő böngésző a Windows 10 alatt. A Surface Bookon végzett tesztek azt mutatták ki, hogy a készülék három órával tovább üzemelt, mint a Chrome alkalmazásakor. A Google most szintén a Surface Book, valamint a hónapban megjelentetett Chrome 53 böngésző bevonásával végezte el a tesztjeit. Az új verzió jelentős javulást hozhat az áramfogyasztásban. A tesztben szerepelt a Chrome 46 is.


A Microsoft tesztjeiben arra az eredményre jutott, hogy az Edge a Windows 10 alatt átlagosan 36 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint a Chrome, ha a felhasználó olyan oldalakat látogatott meg, mint a Facebook, a Google és a Youtube. A folyamatos videostreamelés esetén az eszköz az Edge használatakor 7 óra 22 perces, míg a Chrome esetében csak 4 óra 19 perces üzemidőt tudott felmutatni.

Nos, a Google a vizsgálataiba a Vimeo HD-t és nem a YouTube videomegosztó platformot vonta be, mert el akarta kerülni azt a felvetést, hogy a saját szolgáltatása a Chrome böngészőre van optimalizálva. (Ezzel együtt persze így az eredmények nem összehasonlíthatók.) A Surface Book a Chrome 46 használatakor 8 óra 27 perces, míg a Chrome 53 alkalmazásakor 10 óra 39 perces üzemidőt produkált. A Google emellett rámutatott arra, hogy a programja több platformra érhető el, mint az Edge. Különösen a mobil készülékeken sikerült jelentősen gyorsabbá tenni a böngészőt. A Chrome Mac-kompatibilis változata a videók lejátszásakor, a képek megjelenítésekor vagy a scrollfolyamatok során 33 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint korábban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hypno #13
  Azon senki nem gondolkodott el, hogy miként van az, hogy amíg a konkurencia nem dob valamiben egy nagyot, addig nagy ívben le vannak tojva a felhasználó erőforrásai?
  Aztán pikk-pakk elő lehet varázsolni plusz 2 óra üzemidőt?
  Ez egy kifejezetten barátságtalan hozzáállás.
 • ugh #12

  Baratunknak tenyleg szerencseje volt, ellentetben veled, mivel anyad a korhazbol nem a kolket vitte haza hanem azt amit az ertelmesebbje a budiban hagy.
  Tud rola, hogy egy 40 kurikos nyalkas szarkupacot nevelt fel?
  Microsoft alkalmazott " e vagy" te majom?
  Vagy csak ekkora balfasz?
  De az biztos, hogy idiota, genhibas, 49 kromoszomas biohulladek...
 • T2k #11
  Azért mert 3 semmihez sem értő faszláma hülyeségeket böfög be, azért szerinted "biztos" csak szerencséd volt?
 • T2k #10
  Ugye tudod, hogy egy vagy? A másik lehetőség, hogy se IE-t se Edge-t nem láttál még élőben soha az életben csak CairoJack-al van egy combos közös része a genetikai állományotoknak, az amelyik a gondolkodással és a külvilág ingereinek felfogásával kapcsolatos. Ami nálatok nem működik.
 • zola2000 #9
  Lehet hogy csak szerencsém volt (sőt biztos ha ennyien szidjátok) de én mióta edgét használok (a kiegészítők támogatása óta) nem futottam bele különösebb hibába, de gyors és akkukímélő.
 • felemelő #8
  Azért legyünk korrektek.
  A MS-nál nem a program minősége a nagy gond, hanem a koncepciók csapongása és hogy marketing-vezérelt az üzlet (vagyis nem a mérnök mondja meg mit kell csinálni és mikor van kiadható állapotban, hanem valami tanulatlan, hozzá nem értő marketinges).
 • jkedzs #7
  picipuha minőség = hulladék fos
  de örülök, hogy linuxon nem kell azzal a sok szarral foglalkoznom, amiket ezek kihánynak magukból.
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.09.10. 11:54:10
 • CairoJack #6
  Arról nem tudok nyilatkozni, hogy hatékony-e az Edge, arról viszont igen, hogy egy semmire nem használható hulladék.
  Kuka.

  Szerk: ugh: az edge még az IE-nél is sokkal szarabb. Ha IE is (ezt nem tudom megítélni), akkor max egy szénné butított verzió.
  Engem nem érdekel, mi van a motorháztető alatt, az érdekel, hogy mint felhasználó, 0!!! a használhatósága, ellenben tele van totál felesleges hülyeségekkel (rajzolgatós hülyeség).
  Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2016.09.09. 22:14:15
 • ugh #5
  Tuti.
  Mert a krom legalabb mukodik.
  Igy vegtelenszer jobb (hozateszem firefoxot hasznalok foleg).
  Az edge meg egy internet explorer annak minden faszsagaval.
  Barmit allit a microbusz, ugy hazudnak ahogy a csovon kifer.
  Az edge egy ie.
 • kvp #4
  A kerdest tartalmazo cimu cikkek jelentos reszeben a valasz a cimben feltett kerdesre altalaban az, hogy nem vagy nem is vizsgalja az adott kerdest a cikk. Csupan az olvasok figyelmenek felkeltesere szolgal, a sajtoetikai szabalyok betartasa mellett. (aka. clickbait)