Berta Sándor

Újra létrejön a McAfee

Beigazolódtak a korábbi hírek, az Intel 3,1 milliárd dollárért adja el a hat éve vett cég felét, melynek neve ismét ismét McAfee lesz.

Az Intel bejelentette, hogy eladja a 2010 augusztusában 7,68 milliárd dollárért megvásárolt, biztonsági szoftvereket fejlesztő és az Intel Security részlegéhez tartozó McAfee 51 százalékos többségi tulajdonrészét, amelyet a TPG pénzügyi befektetőcég szerzett meg. Az üzlet keretében az Intel 3,1 milliárd dollárt kap és megtartja a fennmaradó 49 százalékos tulajdonrészt.

Az új vállalkozás neve Intel Security helyett ismét McAfee lesz. Ez magyarázat arra a nemrég megjelent hírre is, hogy az Intel miért nem volt hajlandó beleegyezni abba, hogy John McAfee használhassa a nevét egy új vállalat esetében. A bejelentés abból a szempontból nem meglepő, hogy a lehetséges eladás már korábban felmerült. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy az Intel szeretne egyre inkább a fő tevékenységeire összpontosítani és emellett az IT-biztonsági piacon egyre komolyabb kihívások merültek fel, például az elmúlt években megjelentek a zsarolóvírusok.

Az új McAfee-t az Intel Security eddigi vezetője, Chris Young irányítja majd. A menedzser azzal érvelt, hogy az új tulajdonosi struktúrával a társaság képes lesz jobban és hatékonyabban fellépni a vetélytársakkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!