Berta Sándor

Elkelhet a Twitter?

A mikroblog igazgatótanácsa több alternatívát vizsgál meg.

A Twitter illetékes testülete csütörtökön ül össze és dönt arról, hogy milyen stratégiai lehetőségek vannak a cég jövője szempontjából. Az egyik opció az eladás lehet - erről számolt be a Re/Code egy bennfentestől származó információkra hivatkozva. A felvásárlás kapcsán lehetséges érdeklődők között szerepel a Google, az Apple, valamint Rupert Murdoch médiavállalkozó két cége, a 21st Century Fox és a News Corp. Felmerült az is, hogy befektetők egy csoportja kivezeti a tőzsdéről a platformot és megpróbálja nyugodt körülmények között szanálni.

A Re/code egy másik, meglehetősen valószínűtlen forgatókönyvet is említett, amely alapján Steve Ballmer, a Microsoft egykori vezetője és Alwaleed Bin Talal szaúdi herceg egy nagy csomag Twitter-részvényt vásárolhatnak és ezáltal megkísérelhetik erősen befolyásolni a papírok árfolyamát. Az ötlet azért érdekes, mert a két üzletember tulajdonában van jelenleg a Twitter-részvények 9 százaléka, összesen 62,2 millió részvény.

A Re/Code azzal számolt, hogy a Twitter akár 18 milliárd dollárt is érhet, ami meglehetősen nagy összeg egy alapvetően veszteséges közösségi szolgáltatásért, amelynél ráadásul a felhasználói tábor növekedése is stagnál. Mindenesetre, ha valóban megtörténik az értékesítés, az új tulajdonosok kénytelenek lesznek költségcsökkentő intézkedéseket hozni. Viszont az eladást elősegítheti, ha ezeket a lépéseket már a mostani menedzsment megteszi.

Már tavaly januárban megírtuk, hogy a Google érdeklődik a Twitter iránt és rendelkezik is a megfelelő tőkével az ajánlattételhez. Az üzlet azért érné meg a webes óriásnak, mert a Twitter kínálja jelenleg a legjobb valós idejű erőforrásokat, amelyek teljes elérésével a Google keresője még jobbá válhatna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #1
    Googleben reménykedek. Ők tényleg tudtak innovatív ötletekkel előjönni ami vagy túl korai (Wave) vagy túl későn jött (Google +) így kb senki nem használja. Viszont meglévő felhasználóbázis mellett érdekelne mit alkotnának :)


    Egyébként sem nagyon tetszett, hogy elfacebookosítás amit mostanában terveztek. Kellenek az új ötletek.