Berta Sándor

A hűtőszek­rényeknél kooperál a Liebherr és a Microsoft

A német gyártó a jövő intelligens hűtőszekrényét mutatta be, melynek tartalmát látni fogja az amerikai cég is.

A jövőben a hűtő- és fagyasztóberendezések a SmartDeviceBox nevű megoldás új generációjának segítségével lesznek hálózatba köthetők más eszközökkel. Mindez lehetővé teszi majd az innovatív élelmiszermenedzselést mind a lakásokon belül, mind azokon kívül.

Steffen Nagel, a Liebherr-Hausgeräte GmbH ügyvezetője kifejtette, hogy a technológiai fejlődés nem öncélú dolog. Mindaz, ami technológiailag lehetséges még nem jelenti automatikusan azt, hogy a mindennapok során is hasznos. Egyre többször merül fel az a kérdés, hogy mit jelentenek azok a dolgok, mint a mobilitás, a városiasság és az egészséges táplálkozás iránti vágy, s hogy segíthet mindebben, illetve a háztartásban a technológia. Hűtőszekrényeik a jövőben segíteni fognak a felhasználóknak a vásárlásban és az ételek megtervezésében is. A készülékekbe beépített kamerák pontosan felismerik majd, hogy milyen élelmiszerek vannak eltárolva, majd ezek az információk automatikusan hozzáadódnak a bevásárlólistákhoz. Így az emberek azonnal láthatják, hogy milyen élelmiszer van otthon és mit kell még beszerezniük. A bevásárlólistákhoz iOS-kompatbilis, Androidon és Windows alatt futtatható alkalmazásról egyaránt hozzá lehet majd férni.


A gyártó egyúttal bejelentette, hogy a partnere lett a Microsoft, amely a legújabb technológiákat biztosítja a cég számára. A SmartDeviceBox új generációjának operációs rendszere például a Windows 10 IoT Core. Emellett lehetővé válhat, hogy a meglévő kompatibilis eszközöket új moduláris egységekkel bővítsék ki, míg a nyílt szabványoknak köszönhetően a rendszerbe integrálhatók lesznek a jövőbeli ajánlatok és szolgáltatások is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #3
    Ki az a barom, aki ennyire rákoncentrál már a hűtőre, meg a mikróra?

    Amúgy azt, hogy milyen élelmiszer van otthon nagyon egyszerű módszerrel szoktam megállapítani, ajánlom mindenkinek, figyelem!: kinyitom a hűtő ajtaját és benézek. Ennyi!
    Ha látom hogy valami hiányzik és már 5X elfelejtem, akkor felírom, cetli/teló (persze azt is elfelejthetem megnézni), ha nagyon hiányzik akkor irány a bót azonnal.

    Ha meg a mikrót bekapcsolom, akkor elhúzok a lakás legtávolbbi pontjára, biztos, ami biztos (lokátorosoknak sem véletlenül van több lánygyereke statisztikailag:) és nem bámulom az üvegajtót, meg a netet, ha diszplét szerelnek beléje.
  • dyra #2
    na és a Microsoft :D Azok meg aztán végképp mi a francot akarnak a hűtőben?
  • dyra #1
    ezek a dolgok kb akkor működőképesek ha az embernek a rendszer üzemeltetéséhez semmit nem kell tennie. Amit kézzel kell bármilyen adatot is beírni pl a répa mennyiségét akkor bukik az egész system. Az emberek lusták ilyenekkel totjázni. Az új rendszert tutujgatják amíg rá nem unnak. Onnantól viszont a rendszernek majd szó szerint tippelni kell miből mennyi van (arról nem is szólva, hogy mutogatni kell majd a kamerának miközben pakolok befelé? mert kizártnak tartom, hogy jóska pistától vett őstermelői vegyesvágotat felismerje, vagy egymásra pakolom a cuccokat ami alul van azt is "kifigyeli"?) a hűtőben és olyan blődségeket fog javasolni hogy a felhasználók elküldik őket a málnásba. Ez egy teljesen felesleges fejlesztés. Ilyen mikor a technológiát mindenre rá akarják húzni amire csak rálehet.