Gyurkity Péter

Itt az olcsó 5G-chip

De még kérdés, hogy a lapka mikor kerül bele mobiltelefonokba.

Az 5G-hálózatok megjelenésével, azok lassú terjeszkedésével már több példát láthattunk a kedvezőbb árú ötödik generációs okostelefonok piacra dobására, a belépő szinten azonban egyelőre váratnak magukra ezen készülékek. Ez változik most a MediaTek bejelentésével.

A cég hivatalos közleményéből kiderül, hogy a Dimensity 700-sorozat bemutatkozásáról van szó, amely az eddig elérhető 800-as széria előnyeit hozza magával a még olcsóbb okostelefonok területére. Kiemelik a dual-SIM sub6 5G támogatását, amelynek révén (a globálisan kijelölt főbb frekvenciasávok alkalmazásával) egészen 2,77 Gbps-ig növelhető a letöltési sebesség, az integrált modem ugyanis ezen iramot teszi elérhetővé számunkra.


A 7 nanométeren gyártott chip órajele 2,2 GHz-et érhet el, itt támogatják az 1 GBps-os UFS 2.2-tárolókat, a 2133 MHz-es LPDDR4x-memóriát, a 90 Hz-es frissítési rátát és Full HD+ felbontást kezelő kijelzőket, a 64 megapixeles hátoldali kamerákat, néhány AI-funkciót, valamint a digitális asszisztenseket (Amazon, Google, Baidu, Tencent, stb.), amihez kedvező fogyasztás társul majd.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a MediaTek olcsó megoldása mikor válik majd elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!