Castellum

Antitröszt panasz a Rambus ellen

Bizonyos források szerint a főbb DRAM gyártók csendben azt tervezik, hogy antitröszt feljelentést tesznek a Rambus Inc. ellen. Ez egy megelőző lépés lenne a Rambus monopóliuma ellen. A nagy memóriagyártók ezzel azt is meg akarják akadályozni, hogy a Rambus továbbra is jogdíjat követeljen SDRAM-jaik, DDR SDRAM-jaik és vezérlőik után.

A társaság állítása szerint a Rambus monopolizálni akarta a memória piacot azzal, hogy rákényszerítette a chip gyártókra Direct RDRAM technológiáját, majd pedig úgy akarta a rivális SDRAM technológiát megbénítani, hogy jogokat formált a kezelőfelület szabványára. A Hitachi kijelentette, hogy az SDRAM és a logikai kezelőfelületek olyan nyitott ipari szabványok, melyeket a JEDEC fejlesztett ki. A társaság szerint a Rambus ugyan tagja volt a JEDEC-nek a tervezés alatt, de 1995 óta már nem tagja a csoportnak.

A Hitachi szerint a Rambus megszegte a JEDEC szabályait és korlátozni akarta a piaci versenyt. Kanadjian azzal érvelt, hogy a Rambus elemezte a Dell FTC megegyezést, miután a Hitachi előhozakodott azzal az ITC ügy után. "Nincs hasonlóság a Dell akciója és a Rambus szabványai között.", mondta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!