Berta Sándor

Tőzsdére mehet a Kaltura

Komoly terveket sző a videoértékesítő platform.

A 2006-ban Izraelben alapított vállalat székhelye már New Yorkban van és egy új finanszírozási kör keretében most kapott 50 millió dollár támogatást a Goldman Sachs banktól. A cég megerősítette, hogy tervezi a tőzsdére lépést, annak konkrét időpontja ugyanakkor még nem ismert. A vállalkozás egyébként a korábbi finanszírozási körökben összesen 115 millió dollárt gyűjtött össze, a helyzete azonban alapvetően módosulhat azáltal, hogy a Goldman Sachs az egyik befektetőjévé vált.

A Kaltura platformja lehetővé teszi a videokészítők számára a felvételeik online értékesítését és ehhez számos alkalmazásprogramozási felületet kínál. A Kaltura emellett számos lehetőséget nyújt a videokészítők és cégek számára arra, hogy miként tudják egy általuk ellenőrzött környezetben használni a felvételeiket. A szolgáltatást számos óriáscég alkalmazza, köztük van a Warner Brothers és a Paramount, de a belső webcastok és a képzés céljából a platform használói között van az Intel, az SAP, az Oracle, a Danone, a Nestlé és a Philips. Az oktatás területén pedig különböző felsőoktatási intézmények, például a Harvard, a Yale, a Stanford és a Princeton Egyetem részesítik előnyben a Kaltura megoldásait.

A startup az első piaci szereplők között volt, akik 2010-ben támogatták a Google VP8 kodekjét. A cél egy olyan nyílt forráskódú webes videoformátum megalkotása volt, amely bárki számára szabadon elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!