Berta Sándor

Boeingeket lízingel az Amazon

Megerősítést nyertek a közel egy évvel ezelőtti sajtóhírek.

Tavaly decemberben számoltunk be arról, hogy Boeing 767-es flottát vásárolhat vagy lízingelhet az Amazon, mert a folyamatosan növekvő megrendelésállományt csak saját teherszállító repülőgépekkel tudná minőségi szinten kielégíteni. A világ legnagyobb internetes kereskedőjének számító vállalat akkor tárgyalásokat kezdett az Air Transport Services Group (ATSG), az Atlas Air és a Kalitta Air légitársaságok képviselőivel.

Most ismertté vált, hogy az Amazon 40 darab Boeing 767-300-ast lízingel és a Boeing Seafair Air Show keretében már be is mutatta az első Prime Air teherszállító repülőgépét. Az új jármű első repülésére is a kiállításon került sor több ezer alkalmazott és látogató előtt. A társaság egyaránt 20-20 repülőgépet lízingel az Atlas Air és az Air Transport Services Group (ATSG) cégektől.


Dave Clark, az Amazon globális műveletekért felelős alelnöke közölte, hogy a céljuk egy saját szállítási hálózat kiépítése azért, hogy a Prime ügyfeleknek a jövőben garantálni tudják a rövid kiszállítási időket. A 40 lízingelt Boeing 767-es csatlakozik majd ahhoz a 11 teherszállító repülőgéphez, amelyek már most is az óriáscég kötelékébe tartoznak. Emellett a vállalat 4000 teherautóval és számos logisztikai központtal rendelkezik, de az Amazon Flex szolgáltatás keretében bárki a szállítójává válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashpointer2 #1
    Helyes, mégtöbb primeos terméket. Én mindig itt vásárlok, porszívó sütő szerszámok 2 nap múlva itt van a ház előtt.