Gyurkity Péter

Egy hónapra leáll a OnePlus 3 értékesítése

Európában túl nagy a kereslet, de mintha készülne a telefon kisebb változata is.

A cég hivatalos fórumán jelentették be, hogy a OnePlus 3 iránti érdeklődés több európai országban jelentős mértékben meghaladta a várt szintet, ezért hamarosan kifogynak a készletekből. Ennek megelőzése érdekében több országban leállítják az értékesítést, feltöltik a készleteket, majd pedig szeptemberben indítják újra az eladásokat.

Carl Pei, a cég társalapítója kiemelte, hogy számukra kellemes meglepetés a vásárlói kereslet megugrása, ez azonban olyan méreteket öltött, ami már veszélyezteti a folyamatos értékesítést. Augusztus 9-től az új megrendeléseket ezért több európai államban, így például Magyarországon is letiltják, a készülék iránt érdeklődőknek pedig egészen szeptember 12-ig kell várniuk, hogy jelezzék igényüket a fejlesztés iránt. Ezen idő alatt igyekeznek minél jobban feltölteni a készleteket, hogy az év hátralévő részében már ne kerüljön sor hasonló kellemetlen bejelentésre.

Ezzel párhuzamosan a GFXBench oldalán egy érdekes készülék bukkant fel, amely a hardveres specifikáció szinte minden egyes részletében a OnePlus 3 mini közelgő felbukkanását valószínűsíti. Arról ugyan nem esik szó, hogy ez az új jövevény milyen névre hallgat, illetve hogy mely gyártó jóvoltából futna hamarosan be, de a Snapdragon 820 chip, az 1080p felbontás, a 6 GB memória, az alapesetben 64 GB-os tároló, illetve a 16 megapixeles hátoldali és a 8 megapixeles előlapi kamera többek szerint valóban a OnePlus család új tagját takarja. Itt egyedül a kijelző mérete nem stimmel, ez ugyanis 4,6 hüvelyk, ami ellentmond a korábbi híreknek, de könnyen előfordulhat, hogy a cég ezen méret mellett döntött.

A kínai TENAA, valamint az amerikai FCC oldalán várhatóan szintén hamarosan felbukkan majd az új okostelefon, ebből már több következtetést is levonhatunk majd - bár Carl Pei tagadja, hogy valóban a mini változatról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistike81 #4
    Pont most akartam megrendelni :(. Remélem árat nem emelnek majd.
  • tsabes #3
    A cikk írója ennyire nincs képben? Már egy hete megírták a nagyobb mobilos oldalak, hogy Carl Pei üzente twitteren, hogy nem igaz a hír, nem lesz OnePlus 3 mini.
  • bunny #2
    Hajrá, kérünk végre egy igazi ütős 5" alatti telót. De ne úgy legyen 5" alatt, hogy a kijelző körül vastag keret van, mert alapvetően nem a kijelző méret a gond hanem a tepsi telefoné ...
  • PeeTeR #1
    orulunk neki, hajra OnePlus!
    Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2016.08.10. 08:59:42