Berta Sándor

Összefog a PayPal és a Visa

Az együttműködéstől a bevételei növekedését várja mindkét cég.

A PayPal Holdings Inc. és a Visa Inc. egyesíti erőit, hogy eredményesen vehesse fel a harcot az IT-cégek, különösen az Apple és a Google digitális pénztárca megoldásaival szemben. A kooperációnak köszönhetően az ügyfelek számára egyrészt könnyebbé válhat a PayPal-számla használata a kiskereskedelemben, míg a felhasználók szabadon alkalmazhatják majd a Visa hitel- és bankkártyáit a PayPal-tranzakciók során.

A PayPal az elmúlt három hónapban 15 százalékkal növelte a bevételét, amely így elérte a 2,65 milliárd dollárt, míg a teljesített átutalások volumene 28 százalékkal emelkedett és elérte a 86,21 milliárd dollárt. A Visával kialakított partneri kapcsolat lehetővé teszi, hogy a vállalat az eddiginél sokkal több üzletet köthessen a vezető pénzintézetekkel. Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója a befektetőknek azt mondta, hogy számos pénzügyi szereplővel folytatnak tárgyalásokat.

A Visa integrálja a PayPal szolgáltatását az úgynevezett tap-and-pay funkciójába, amely lehetővé teszi, hogy a vásárló kártyával vagy éppen a mobiltelefonjával fizessen. A PayPal ugyanakkor beleegyezett a tranzakciók adatainak megosztásába. Charles King, a Pund-IT vezető elemzője úgy vélte, hogy a két fél közötti együttműködés komoly alternatívát jelenthet az Apple Pay és a Google Wallet rendszerekkel szemben.

A PayPal részvényeinek tőzsdei árfolyama a hír után két százalékkal növekedett és a tőzsde zárásakor regisztrált részvényár 40,13 dollár volt. A 18 éve működő társaság világszerte 188 millió aktív használóval rendelkezik és egy év alatt 11 százalékkal növelte a táborát. Az emberek a tranzakciók több mint 28 százalékát, 24 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítanak már a mobiltelefonjaikon keresztül.

Nem ez az első eset, amikor a fizetési szolgáltatók kooperálnak. A PayPal, a Visa és a MasterCard vezetői tavaly szeptemberben arról tárgyaltak a tartalomipar képviselőivel, hogy miként léphetnének fel együtt az internetes szerzői jogsértések ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #2
    Ahhoz paypaléknak befektetni kéne, meg hitelt kihelyezni, az meg nekik nem jó, mert az munka :) Nekik bőven elég hogy nyerészkednek az átváltási árfolyamokon meg a tranzakciókra rárakott dijakon. Ha bank lennének, akkor gondolom meg kéne felelni mindenféle banki felügyeleteknek stb
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.07.25. 16:34:56
  • grebber #1
    Az lenne a frankó ha a paypalnak lenne "banki" funkciója ,hogy ha nekem pl vna fent 100$-om akkor abból "le lehetne kötni" amennyit akarok azt kamatoznak minimált ... Nekik is megérné nekünk is feek fedezve lennének stb