Gyurkity Péter

Máris búcsúzik a OnePlus X

A készlet kifogyott, a cég pedig már nem is tervezi annak feltöltését.

Érdekes fejleményre lettek figyelmek a OnePlus készülékek felhasználói, illetve az új példányokat beszerezni szándékozó vásárlók, amely arra utalt, hogy az olcsó változatként piacra dobott OnePlus X típus kifogyott a készletből. Ezt nem sokkal később követte a hivatalos reagálás, miszerint a gyártó már lemondott erről a változatról.

A magyarázat szerint az illetékesek nem tervezik a készlet újbóli feltöltését, vagyis a típust beszerezni kívánóknak le kell mondaniuk ezen tervükről. Az utolsó pillanatban megrendelést elküldők számára biztosítják a befizetett összeg visszatérítését, ezt pedig egy 10 dollárra szóló kuponnal egészítik ki, amelyet a hivatalos oldalon használhatnak majd fel. A cég jól látható módon az új OnePlus 3 okostelefonra igyekszik terelni a figyelmet, ez azonban nyilván nem felel meg mindenkinek, hiszen egy nem kifejezetten olcsó készülékről van szó, amely a vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek kissé túl drága választás lenne.

Ez utóbbi egyébként a Brexitről szóló népszavazás után az Egyesült Királyságban rögtön drágább lett, az eddigi 309 fontos árról 329 fontra változik az árcímke. A cég a brit font értékvesztésével, valamint a nagyon vékony marzzsal indokolja a lépést, ez azonban kizárólag ezt a változatot érinti, semmilyen más típusnál, sem pedig a kiegészítőknél nem várhatunk hasonló döntést. Ehhez hozzáteszik, hogy a kereslet kedvező szintet ért el, bár a szoftveres oldalon még tapasztalhatunk bizonyos hibákat.

Ezen hibák a memóriakezeléssel és a színkalibrálással kapcsolatosak, a javítás terjesztését azonban le kellett állítaniuk, mivel az OxygenOS 3.2.0 a jelek szerint a frissítésnél okozott bizonyos problémákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #2
    Bizony, más cégek először kikérik a vásárlók engedélyét tipusváltás előtt...
  • BrockSamson #1
    Valahogy soha nem volt szimpatikus ez a ceg, mintha en tennek nekik szivesseget, hogy megvasarolom a termekuket.