MTI

Megújítja internetbankját a CIB Bank

Felgyorsítja a digitalizációt a CIB Bank, megújítja például internetbankját és bevezeti a papírmentes ügyfélkiszolgálást - mondta Ákos Tamás, a bank vezérigazgató-helyettese.

Kifejtette, folyamatosan és gyorsan változnak az ügyfelek igényei, amire az internet és az okos mobileszközök világában szintén gyorsan kell reagálniuk a bankoknak. Simák Pál, a bank elnök-vezérigazgatója kiemelte: a digitális és hagyományos kiszolgálás ötvözetén, az online értékesítésen és az innováció felgyorsításán alapul a pénzintézet digitalizációs stratégiája, amely növeli a hatékonyságot és csökkenti a költségeket.

A bank idén márciusban bevezette a legújabb mobilbanki alkalmazását, amelyet mára 26 ezer ügyfél töltött le, s amely hamarosan újabb funkciókkal, köztük mobiltelefonra küldött automatizált és személyes üzenetekkel segíti majd a pénzügyek kezelését. A digitalizáció előretörését mutatja az is, hogy az elmúlt egy évben több mint hatszorosára nőtt az online csatornákon érkező termékigénylések száma az előző évhez képest, miközben a folyósított lakossági hitelek 34 százalékát is ilyen módon kezdeményezték.

A CIB-csoport tavalyi mérlegfőösszege 1675,707 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban 1733,642 milliárd forint volt. A csoport 40,224 milliárd forint veszteséggel zárta az elmúlt évet a konszolidált mérleg szerint, a 2014. évi 104,14 milliárd forint után. A bankcsoport tőkemegfelelési mutatója 16,7 százalék volt 2015-ben. Az új hitelkihelyezések volumene közel 50 százalékkal nőtt egy év alatt, a bank új hitelei 479,4 milliárd forintot értek el tavaly, 2014-ben az állomány 302,857 milliárd forintot tett ki. A CIB az olasz Intesa Sanpaolo csoporthoz tartozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fade2black #5
  Tény, hogy javas, de szerintem kifejezetten használható. Persze érthető, hogy java irtás miatt cserélni kell.

  Mondjuk újabban már inkább a mobilos alkalmazásukat használom, legfontosabb dolgok elérhetőek.
  Utoljára szerkesztette: fade2black, 2016.06.28. 17:20:38
 • Glutamin #4
  Már nagyon ideje itt az ideje, hogy rendbe tegyék.
 • jkedzs #3
  java alapú hulladék volt mindig is.
  user experience a 0-hoz konvergál.
  jáva futtatása böngészőből html5 korában... legutóbb a google ütötte a koporsójába a szeget, nagyon helyesen.

  ezektől nem várok sokat...
 • johnsilver #2
  Én is remélem, hogy ugyanolyan jól használható marad.
 • ntom #1
  remélem ugyanúgy applet-alapú marad