Berta Sándor

Nem mindenki örül az instant alkalmazásoknak

A marketingcégek lehetnek a telepítést nem igénylő, azonnal használható programok legnagyobb ellenzői.

A Google nemrég jelentette be az I/O konferenciáján az úgynevezett instant alkalmazásokat, amelyek telepítés nélkül használható programok. Ezekre elegendő csak rákattintani és máris futtathatók. Nem kell szoftverboltokat felkeresni, valamit letölteni vagy böngészőben keresni, hanem egyből végezhető az adott tevékenység. Az instant alkalmazások egyaránt előnyöket kínálnak a felhasználók és a Google számára.

Egyetlen csoport nem örül ugyanakkor ezeknek az azonnali alkalmazásoknak: a marketingcégek, amelyek fenyegetésként élik meg ezen szoftverek felbukkanását. Ilyen programok használatával alapvetően megváltozhat az internetezés, valamint feleslegessé válhatnak a böngészők és az alkalmazásboltok. Amennyiben viszont az emberek nem használnak majd a jövőben böngészőket, akkor nem települnek a számítógépeikre sütifájlok sem, vagyis a marketing vállalkozások nem tudják majd követni a felhasználókat és nem tehetnek személyre szabott javaslatokat vagy nem jelentethetnek meg egyedi reklámokat a számukra.

A marketingcégek szempontjából az egyetlen jó dolog, hogy az instant alkalmazások elterjedéséig évek is eltelhetnek, a Google viszont mindent meg fog tenni azért, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morguldae #5
  Á szerintem még igen sokáig fognak böngészőket használni az emberek. Már mért válnának feleslegessé a böngészők pár program miatt? Szó sincs róla...
 • DrFantastikus #4
  a marketingCegek mind rohadjanak meg !!!!!!
 • end3 #3
  Azért a jól megírt, akár "instant" alkalmazás a gazdájának eljuttatja amit kell, csak mások nem kapnak belőle, - ha persze nem iratnak maguknak egyet és ez mellett, még rá is tudják venni a felhasználókat a használatára.
 • MuldR #2
  Google a jó oldalon? WTF?
 • AcsMarci #1
  Jaj de sajnálom őket..