Gyurkity Péter

6 GB memóriával jön a OnePlus 3

A cég pedig felhasználókat kér fel a telefon részletes tesztelésére és véleményezésére.

A OnePlus sorrendben harmadik generációjával kapcsolatban eddig sem volt hiány a különböző értesülésekből, az utóbbi néhány nap során azonban egyszerre több fontos hír is napvilágot látott. Kiderült néhány hardveres részlet, emellett pedig a cég is újabb közleményt jelentetett meg.

Először a kínai TENAA szabályozó hivatal oldalán jelent meg a hivatalos debütálás előtti szokásos lista, amelyen a Snapdragon 820 chip mellett 4 GB memória, valamint egy 64 GB-os belső tároló volt látható. Ezt követte a 6 GB RAM-mal ellátott példány felbukkanása, de a készülék (amely az A3000 típusszámmal futott be) már az amerikai FCC adatbázisában is megjelent. Az még nem teljesen világos, hogy a tároló tekintetében is lesz-e több variáns, de a korábban is emlegetett 5,5 hüvelykes kijelző, az 1080p felbontás, valamint az említett chip jelenléte már biztosnak tűnik.

A cég ezzel egy időben saját oldalán jelezte, hogy számítanak a felhasználók visszajelzésére, a megbízható és a valóságot tükröző vélemények elterjedése érdekében pedig 30 példányt ajánlanak fel azoknak, akik meggyőző érvekkel emelkednek ki a jelentkezők nagy csoportjából. Ezen szerencsés felhasználók június 13. és 20. között tesztelhetik majd a kézhez kapott példányokat, amelyeket ezt követően vissza kell majd küldeniük - a hivatalos megjelenés tehát valószínűleg nem sokkal ezt követően esedékes.

Az ár az előzetes várakozások szerint 308 dollár körül lesz, a 6 GB memóriával érkező változat nyilván ennél valamivel drágább lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #3
    A Win 10 32 bit kb. 550-600 Mb ramot eszik alapból. 64 bitnek kell 700-800Mb.
    Android AOSP MM-ek kb 400-500-at, de például az extra layeres androidok (miui, emui stb.) simán belelógnak az 1-1.2 GB-ba. Volt valahol egy vita arról, hogy a mostani 2-4K-s kijelzőkkel szerelt telefonok batársok erőforrást megesznek csak a nagyfelbontású ui elemek miatt amiket mindig memóriában illik tartani....

    Sem a Microsoft sem a Google nem tehet róla hogy az alkalmazások mennyi ramot igényelnek, az OS feladata az erőforrások felügyelete és kiosztása. Ha meg csak 2GB ram lenne benne, azért sírnátok, hogy leállította a 20. háttéralkalmazást az a szemét telefon?
  • UUUU #2
    Azert kivancsi lennek, hogy minek 6GB egy telefonba.
    Meg ha valami win 10 formedvenyt futtatna, azt mondom oke, ahogyan banik az az OS a memoriaval, de amugy ?
  • who am I 7 #1
    ez a teló egyre csúnyább, miért jó az a kúp alakú kezelőgomb alul? mikor terjed el a sharp aquos fél design...grrr