Gyurkity Péter

Hatalmas a mobilnetezők tábora Kínában

Már csaknem 800 millió aktív mobilnetező van az országban, a gyártóknál az Apple vezet.

A DigiTimes egy érdekes jelentésről számolt be a napokban, amely az Internet Society of China (ISC) és a National Computer Network Emergency Response Technical Team/Coordination Center of China (CNCERT/CC) közös felmérésén alapul. Eszerint a kínai mobilnetezők száma már a 800 milliós szint közelében van, ők pedig három területet kezelnek kiemeltként.

2015 végén összesen 780 millió aktív okostelefon-felhasználó volt az országban, akik rendszeresen igénybe vettek valamilyen internetes szolgáltatást. Ez a teljes lakosság csaknem 57 százalékát jelenti, ami kissé magasnak tűnik, ám könnyen előfordulhat, hogy az utóbbi évek felfutása valóban lehetővé tette ezen szint elérését. A gyártók között még az Apple vezet, hiszen az iPhone készülékek részesedése 16,76 százalék volt, a Samsung itt a második a maga 15,78 százalékos szeletével, őket azonban már az olyan helyi cégek követik, mint a Huawei, a Xiaomi, a Vivo, az Oppo, valamint a Lenovo - a Huawei és a Xiaomi ráadásul fel is zárkózott az első kettőhöz.

A gyakran látogatott weboldalak három fő kategóriába sorolhatók, ezek sorrendben a közösségi média, a keresések, valamint az e-kereskedelem. A tavalyi évben csaknem másfél millió kártékony szoftverre bukkantak, ezek 99,6 százaléka az androidos készülékeken igyekezett teret nyerni, a maradékon pedig a Symbian, az iOS, valamint a J2me szoftver osztozott meg. A fertőzött, illetve valamilyen formában érintett okostelefonok között 71,24 százalék volt az Android aránya, a Symbian érdekes módon itt még mindig 17,82 százalékot tett ki, míg az iOS 10,94 százalékban esett áldozatul valamilyen külső akciónak.

A mobilszolgáltatók között magasan a China Mobile vezet, ők a piac 68,4 százalékát uralják, a China Unicom 27,11 százalékot, a China Telecom pedig 4,49 százalékot birtokol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!