Berta Sándor

Godspot - amikor a templomok a WLAN-hotspotok

Nem mindennapi kezdeményezést indítottak Berlinben és Brandenburgban.

A Berlin-Brandenburg-Oberlausitz Evangélikus Egyház (EKBO) úgy döntött, hogy a templomait ingyenes WLAN-hospotokkal látja el, így biztosítva a híveknek, a közelben lakóknak és az átutazóknak a szabad internetezés lehetőségét. A godspot nevű ajánlat egyelőre kereken 220 berlini és brandenburgi templomban, köztük a Berlin közepén lévő Francia Frigyesvárosi Templomban és a charlottenburgi Vilmos Császár Emléktemplomban, valamint Brandenburgban a meyenburgi evangélikus templomban lesz elérhető.

A vezeték nélküli internethálózatot a templomokon kívül és belül is lehet majd használni. A 2017-es templomi napig további paplakokban és más egyházi létesítményekben szerelnének fel WLAN-hotspotokat. A cél az, hogy idővel az egyház mind a 3000 templomában, imaházában és más intézményében elérhető legyen a godspot. Az EKBO együttműködési megállapodást kötött egy közelebbről meg nem nevezett szolgáltatóval, amely garantálja a zökkenőmentes működést.

"Az emberek nem kevésbé spirituálisak, mint korábban, de a kommunikáció helyei eltolódtak, sok dolog már a digitális közösségi hálózatokban és közösségekben történik. A godspot segítségével egy biztonságos és az emberek számára ismerős helyet akarunk kiépíteni a digitális világban" - jelentette ki Fabian Kraetschmer, az egyház IT-vezetője. Az ajánlat ingyenes, nincsenek reklámok és az egyház nem adja ki a felhasználók személyes adatait sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #5
  Vicces lesz, hogy ennek hatasara rengeteg net-et kereso muzulman bevandorlo fog bemenni, majd ha mar ott vannak imadkozni is. Aztan egy ido utan mecset lesz a helybol. Mondjuk nem igazan tudni mi a cel, de lehet pont ez.
 • gosub #4
  Migránsoknak is előnyös, nem csak hotspottá hanem később mikor ők lesznek a templom körül többen mecsetté is át lehet alakítani ezeket az imahelyeket.
 • oonly2 #3
  PapLAN ;)
 • Tikal #2
  nyáron tökéletes, benn mindig hűvös van :)
 • dregnarr1 #1
  Beülnek netezni a templomba.