SG.hu

Lenovo szervereket fognak gyártani Sárváron

A Lenovo vállalati és adatközponti termékek gyártásába kezd Magyarországon. A cég hosszú távú gyártó partnere, a Sárvári Flex 2016 nyarán kezdi meg a termelést.

A Lenovo bejelentette, hogy meg fogja kezdeni a vállalati termékek - x86-os szerverek, valamint az adatközponti környezetekbe szánt tároló és hálózati termékek teljes választékának - gyártását Magyarországon az EMEA vásárlók számára. A vállalati termékek Európában történő gyártása lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa EMEA vásárlóinak és partnereinek. A termelés 2016 nyarán kezdődik meg, és kiegészíti majd a ThinkServer termékvonal és sok más termék a Flex által végzett jelenlegi gyártását.

A Lenovo-nak termelő magyarországi Flex üzem a teljes x86-os termékválasztékot gyártani fogja, beleértve a rendszer-összeszerelést, a tárolási és hálózati lehetőségek teljes körét, valamint a teljes mértékben integrált rackeket a megrendelés szerint konfigurált, egyedi kiépítésű rendszerekhez. A Flex hat éve a Lenovo stratégiai partnere, amely részt vesz egy sor termék - PC-k, telefonok, ThinkServer gépek - gyártásában és tabletek javításában. A vállalat a magyarországi Sárváron lévő üzeme éppen most készítette el és szállította le a Lenovo 5 milliomodik PC-jét az EMEA régióban.

A gyártás Európába való áthelyezésére vonatkozó döntés azon alapul, hogy komoly előnyökkel jár együtt a termelés helyének, valamint a Lenovo fontos vásárlói és partneri körének egymáshoz közelebb hozása. Az Európai Unióban történő gyártás lehetővé teszi a szállítási idő legfeljebb 5 napra mérséklését (országtól függően) és az alacsonyabb működési (például szállítási) költségeket, amelyek egy kedvezőbb árban érvényesíthetők. Az EMEA vásárlóknak szánt x86-os szerverek gyártását Kínában is folytatják, lehetővé téve az értékesítési partnerek számára a tengeri szállításból adódó költségcsökkentés előnyeinek kihasználását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!