Berta Sándor

Biztonságosabb lesz az USB Type-C

Kivédhető lesz a rossz kábelek és a megbízhatatlan, nem kompatibilis készülékek alkalmazása.

Az USB 3.0 szabványt gondozó szervezet nyilvánosságra hozta az USB Type-C szabvánnyal kompatibilis töltők és készülékek hitelesítési specifikációit. Ezek segítségével kiküszöbölhető, hogy olyan eszközöket is csatlakoztassanak a felhasználók az USB-portokhoz, amelyek nem teljes mértékben biztonságosak.

Az új protokollnak köszönhetően a különböző rendszerek könnyebben és biztonságosan azonosíthatják az USB-eszközöket. Az azonosítás a csatlakoztatás pillanatában megtörténik, így nem kerülhet sor nem kompatibilis töltők vagy olyan hardverek és szoftverek alkalmazására, amelyek az USB-kapcsolatot engedély nélkül akarják használni.< Azok az utazók, akik tartanak attól, hogy a telefonjukat egy nyilvános helyen töltsék fel, a jövőben beállíthatják, hogy a készüléket kizárólag hitelesített USB-töltőkkel lehessen feltölteni. Egy vállalat pedig úgy állíthatja be a PC-it, hogy azokhoz csak a hitelesített USB-kulcsokat vagy más USB-s adattárolókat lehessen csatlakoztatni.

Brad Saunders, az USB 3.0 Promóciós Csoport elnöke azt nyilatkozta, hogy az új hitelesítési protokoll segítségével a felhasználók megvédhetik magukat a "rossz" USB-kábelekkel, -termékekkel és a nem kompatibilis USB-töltőkkel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!