SG.hu

Felvásárlással enyhítené a szakemberhiányát az S&T Hungary

Az organikus növekedés mellett az idén már felvásárlási célpontokat is keres az S&T Consulting Hungary Kft. Az IT-tanácsadó cég olyan hazai vállalkozásokra pályázik, amelyek a felhő biznisz szoftverszolgáltatási (SaaS) területén működnek.

A szoftverrel, mint szolgáltatással foglalkozó hazai cégeket térképezi fel mostanában az S&T Consulting Hungary Kft. "A cél, hogy megtaláljuk az ehhez megfelelő know-how-val is rendelkező vállalkozásokat, amelyeknek megfelelő vételi ajánlatot tudunk tenni. Potenciális felvásárlási célpontként akár 10-20 fős cégek is szóba jöhetnek, a lényeg, hogy meglegyen a kellő szolgáltatói kompetencia " - mondja Szabó Péter, az S&T Hungary ügyvezető igazgatója.

Hozzáteszi, a vételi szándékkal nem csak piacot akarnak szerezni, hanem azt jó eszköznek találják az égető szakemberhiány enyhítésében is, amivel bizonyos területeken az S&T is szembesül. A szoftveripar egyre inkább csapatmunka, amihez a csapattagokat egy időben több helyről "levadászni" sokkal nehezebb, mint felvásárlással. Ezáltal felgyorsulhat a piacra lépés folyamata is, ami a szolgáltatások tekintetében most az egyik fókusz terület az S&T-nél - emeli ki az ügyvezető. Már a tavalyi 15 százalékos létszámbővítés is alapvetően azt a célt szolgálta, hogy a cég több területen is minél nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtson. Ennek a hatása már az üzleti számokban is érződik a dobozmozgatás rovására, tavaly sokkal több szolgáltatást értékesítettek, mint egy évvel korábban.

A jövőben szolgáltatóként jelennek meg a vállalatirányítási rendszerek piacán, ahol márciustól egy nagy nemzetközi energetikai céggel szerződtek le az SAP legújabb üzleti megoldás csomagjának az S/4HANA-nak a szolgáltatásként való nyújtására. Az S/4HANA-val szolgáltatóként régiós szinten is az elsők között jelentek meg. A 2016-os év során az IT-piac más szegmenseiben is szolgáltatóként fognak megjelenni, kiemelt fókusszal az IT Biztonsági megoldásokra.

Az ügyvezető idén a nagy számú Microsoft Azure alapú felhő projektnek köszönhetően elsősorban az adatközponti, valamint a már említett SAP S/4HANA szolgáltatásnak köszönhetően az SAP üzletágban vár számottevő növekedést.

"A szolgáltatói hálózatok világa teljesen más kihívásokat jelent, mint a nagyvállalati környezet és a szokottnál is árérzékenyebb. Ebben a szektorban hatalmas a verseny az egyes termékek között és a visszajelzések azt mutatják, hogy az ügyfelek a termékek megvásárlása mellett igénylik a helyi képviseletet ellátó integrátor cég szakmai támogatását is." - mondja Lenkei Árpád, az S&T szakmai igazgatója. Az S&T Consulting Hungary Kft. az 1993-ban alapított, tőzsdén jegyzett osztrák S&T AG magyarországi leányvállalata, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége. Éves árbevétele 2015-ben meghaladta a 7,5 milliárd forintot. A budaörsi székhelyű társaság jelenleg több mint 100 főt foglalkoztat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!