SG.hu

Megháromszorozza napelemgyártó kapacitását az LG

Jelentősen bővíti napelemüzletágát az LG Electronics, amely dél-koreai napelempanel-gyártási kapacitását 435 millió dollár (527,2 milliárd won) értékű beruházással fejleszti tovább.

A lépésről az LG szándéknyilatkozatot írt alá az üzemnek helyet adó Gumi városával. A fejlesztés eredményeként hat új gyártósort állítanak üzembe a meglévő nyolc mellé, a jelenleg évi 1 gigawattos gyártási kapacitás így 2018-ra 1,8 gigawattra, 2020-ra pedig 3 gigawattra nő. Az üzemből évente kikerülő napelemek teljes kapacitása így egymillió háztartás áramigényét lesz képes fedezni az évtized végén.

"A mostani beruházással jelentősen megerősödik az LG napelemes üzletágának pozíciója, a vállalatcsoport egyik növekedési motorja lehet ez a terület" — mondta Lee Sang-bong, az LG elnöke, az Energy Business Center és a B2B Office vezetője. "Az LG immár két évtizede a napenergia-iparág aktív szereplője, és úgy látjuk, hogy a fogyasztók derékhada már jócskán készen áll arra, hogy komolyan fontolóra vegye a napenergia felhasználását" — tette hozzá.


Az LG 1995-ben indította el napenergia-üzletágát, a 2014 novemberében létrehozott Energy Business Center pedig a napenergia-megoldásokon kívül az energiatárolással foglalkozó Energy Storage System (ESS), illetve a világítástechnikai fejlesztéseket fogja össze.

Az LG tavaly augusztusban mutatta be legfejlettebb NeONTM 2 napenergia-megoldását, amely az innovatív Cello technológia segítségével 12 vékonyabb vezetékkel csatlakozik a rendszerre, szemben a korábbival, amikor három, úgynevezett gyűjtősínt alkalmaztak erre a célra. Ez az újítás ideális azok számára, akik a lehető legnagyobb energiatermelési potenciált szeretnék elérni, ám csak korlátozott méretű tetőfelület áll a rendelkezésükre. Az innovatív NeONTM 2 tavaly a rangos Intersolar AWARD for Photovoltaics díjat is elnyerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #1
    Majd akor szóljatok ha olyan napelemet csináltok aminek hatásfoka 30 év alatt majd alig romlik....