MTI

Szándékos károkozás volt a kormányzati informatikai rendszert ért támadás

A kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt, ugyanakkor ez nem sikerült - mondta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

A politikus hangsúlyozta: egy nagy mennyiségű adat érkezett, amelynek az volt a célja, hogy összezavarja a rendszereket, ne lehessen hozzáférni kormányzati portálokhoz, a kormány ne tudja teljesíteni a szolgáltatásait, illetve maga a kormányközi kommunikáció is megbénuljon. Németh Szilárd szerint a történtek tanulsága, hogy egy olyan gyors megelőző rendszert kell telepíteni, amellyel egy ilyen károkozási szándékú támadás kivédhető már a kezdetekor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #3
    "Vagy "veletlenul" okoztak kart egy tamadassal?!:))

    Majd a politikus sogora gyorsan alapit egy ceget 1 milliobol, es kap a megelozo rendszerre 1 milliardot, hogy megcsinalja (5 millabol tuti kijon):D"

    Jaja! Nagy kamu az egész! Osszunk pénzt havernak kamu indokok alapján! Ez megy már jóideje ebben az országban! Ébresztő magyar!
  • Alexease #2
    Vagy "veletlenul" okoztak kart egy tamadassal?!:))

    Majd a politikus sogora gyorsan alapit egy ceget 1 milliobol, es kap a megelozo rendszerre 1 milliardot, hogy megcsinalja (5 millabol tuti kijon):D
  • Cognitius #1
    Bullshit.