Berta Sándor

Berlinben 2 órán belül kézbesítene csoma­go­kat az Amazon

A kereskedelmi konszern azt szeretné, ha a felhasználóknak nem kellene sokat várniuk a megrendelt termékekre.

A Welt információi alapján az Amazon azt tervezi, hogy a jövőben Berlinben minden csomagot 2 órán belül kiszállít. A társaság már megvásárolt egy korábbi üzletházat és éppen átalakítja az épületet egy olyan raktárrá, amelyben 10 000 árucikket tárolnak majd. Mindez az úgynevezett kaotikus raktározásnak köszönhető, amelynél nem kell a termékeket szigorú sorrendben elhelyezni, mert azokat számítógépes programok találják meg. Az Amazon nem erősítette meg a terveket, de nem is cáfolta. Egy szóvivő csupán annyit mondott, hogy jelen pillanatban ezzel kapcsolatban nincs mit mondaniuk.

A csomagok kiszállíthatók lesznek a lakcímre éppúgy, mint a munkahelyre. Az ajánlat a Prime Now szolgáltatás ügyfeleinek szól. Az Amazon anélkül építi ki a saját szolgáltatását, hogy ehhez új céget alapítana vagy sok pénzt fektetne be az infrastruktúrába és új munkatársakat venne fel. A legtöbb megrendelést eddig a DHL kézbesítette, a csomagszállító társaság egyértelműen veszít az új projekt miatt.

Az Amazon lépése érthető, hiszen 2014-be 8 milliárd dollár értékben adtak fel az ügyfelei megrendelést, de csupán 4 milliárd dollár értékű megrendelés szállítási díját kapta meg. A vállalat ezen mindenképpen változtatni akar és további bevételekre szeretne szert tenni, miközben csökkentené a logisztikai költségeit. A konszern logisztikai menedzserei meg vannak győződve ugyanis arról, hogy sokkal jobban és olcsóbban tudják megszervezni a csomagszállításokat, mint a jelenlegi helyi partnerek. A másik ok, hogy a csomagszállító társaságok már nem bírják teljesíteni a megrendeléseket.

Az Amazon 2014 decemberében kerékpáros futárszolgálatot tesztelt és New Yorkban az Empire State Building közelében bérelt ki irodahelyiségeket, azért, hogy az esetleges megrendelések esetén a metropolisz belvárosában teljesíteni tudja a legfeljebb 1 órás szállítási időket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!