Berta Sándor

Zöld utat kapott az első drónos csomagszállító cég

Hivatalosan először volt a tengerentúlon drónos csomagszállítás egy városban.

A Flirtey nevű cég hexakoptere megkapta a működési engedélyt az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) és már sor is került az első drónos csomagszállításra városi terület felett. A Flirtey korábban már vidéken végzett hasonló tevékenységet, azt szintén az FAA engedélyezte és a városi csomagszállítás jelentette a startup számára a következő lépcsőfokot.


A Fortune magazin szerint a robotrepülőgép emberi beavatkozás nélkül 800 métert repült a Nevada államban található Hawthorne felett. A repülési útvonalat előzetesen a GPS segítségével programozták be. A célpont egy elhagyatott ház volt. Amint a drón megérkezett, lebegett az épület felett, majd a csomagot egy kötél segítségével leengedte. A csomagban víz, élelmiszer és elsősegély doboz volt. A cég azért választotta a kötélen való leeresztést, mert az álláspontja alapján az a legbiztonságosabb. Egy leszállási manővernél sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy a jármű embereket sebesít meg vagy kárt tesz az épületekben.

A Flirtey szerint az első tesztrepülés fontos lépés volt, ugyanis bebizonyította, hogy a drónok képesek önállóan navigálni anélkül, hogy háztetőknek, felsővezetékeknek, reklámtábláknak, utcai lámpáknak vagy más akadályoknak ütköznének. Az illetékes hivatalt azért is sikerült meggyőzni, mert korábban már voltak sikeres tesztek Ausztráliában és Új-Zélandon is. Az FAA ilyen tesztekkel kapcsolatos előírásai nagyon szigorúak és minden esetben hosszadalmas engedélyezési eljárásra van szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #1
    Azert kivancsi lennek ra, hogy egy mosogepet, hogy szallitana ki, es hogy engedne le kotelen.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2016.03.28. 18:42:48