Gyurkity Péter

Eladja robotgyártó részlegét a Google 

Továbbra sincs eladható termék, a cégen belül pedig komoly ellentétek bontakoztak ki.

A Google még 2013-ban vásárolta fel a Boston Dynamics nevű céget, amely már korábban több érdekes robottal hívta fel magára a figyelmet. A cél a területen való komolyabb megjelenés volt, ez azonban a mai napig sem következett be, ezért a váltás mellett döntöttek. Erről számolt be a Bloomberg, amely szerint a vevő kiléte egyelőre nem ismert, de jelentkezők már akadnak.

A Google mindenesetre szeretne megszabadulni a cégtől, mivel nincsenek megelégedve az eddig eredményekkel, az érdekes fejlesztéseket ugyanis nem követték értékesítések, eközben pedig házon belül olyan komoly ellentétek bontakoztak ki, hogy nem tudták világosan kijelölni a további fejlődés irányát. Tervekből persze nincs hiány, a jelek szerint azonban úgy gondolják, hogy külön jobb esélyekkel hódíthatják meg a kibontakozóban lévő szegmenst.


A Boston Dynamics több eltérő robottal is próbálkozott, ezek között láthattuk a haditengerészet céljaira készült robotkutyát és robotszamarat, ezek azonban a tesztek során nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, egyrészt túl zajosak voltak, másrészt pedig a rivális fejlesztések árban alaposan alájuk ígértek. Az Atlas névre keresztelt humanoid a múlt hónapban egészen jó eredményeket produkált, a leejtett dobozokat ügyesen felszedte, az eséseket követően pedig talpra állt, így ez a későbbiekben a piacon is kedvező fogadtatásra találhat - a raktári dolgozók valószínűleg már másként viszonyulnak majd a kérdéshez.

A hírek szerint a Toyota és az Amazon is érdeklődik a cég iránt, konkrétumokról azonban még nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)