SG.hu

A Huawei világelső a szabadalmaztatásban

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) genfi Nemzetközi Irodája bejelentette, hogy a Huawei Technologies immár második éve vezeti a legtöbb nemzetközi szabadalmat benyújtott vállalatok listáját 2015-ben.

A Huawei tavaly ugyanis összesen 3 989 szabadalmat nyújtott be, 456-tal többet, mint 2014-ben. A WIPO a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (Patent Cooperation Treaty - PCT) keretein belül fogadja be a kérelmeket, amely segítségével a benyújtó 148 országban kap szabadalom-védelmet.

A PCT keretei között 1,7 százalékkal több nemzetközi szabadalmi kérelmet nyújtottak be 2015-ben, mint a korábbi évben. Ezzel a benyújtott kérelmek száma elérte a 218 ezret, ami új éves rekordnak számít. "A szabadalmakra, védjegyekre, ipari mintaoltalmakra benyújtott nemzetközi szellemi tulajdon kérelmek jól mutatják az innovációk elterjedésének és létrejöttének helyét." - mondta el Francis Gurry, a WIPO főigazgatója.

A Huawei nemcsak a WIPO listáján szerepel előkelő helyen: a vállalat 1 953 szabadalmi kérelmével Európában a negyedik lett az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) legtöbb szabadalmat benyújtott vállalatok listáján 2015-ben. Az ESZH listáján a digitális kommunikáció kategóriában a tavalyi immár a második év, amikor a Huawei áll az élen az 1 197 digitalizációra vonatkozó szabadalmával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #1
    Örvendj Babilon, megszületett a mamut, amely majd uralni fogja a világot.