Berta Sándor

Egyre közelebb a Western Digital - SanDisk fúzió

A két vállalat részvényesei zöld utat adtak a tranzakciónak. A Western Digital 80 és 90 dollár közötti összeget kínált egy SanDisk-részvényért, a végösszeg 19 milliárd dollár.

A szavazásra jogosult részvényesek megszavazták a két gyártó fúzióját. Mind a két társaság esetében az igen szavazatok aránya meghaladta a 90 százalékot - ez derült ki a Western Digital és a SanDisk sajtóközleményéből.

Az Európai Bizottság már február elején jóváhagyta az üzletet, miután a cégegyesülésekkel foglalkozó szervezete arra a megállapításra jutott, hogy a lépés nem érinti hátrányosan az európai piaci versenyt. Ugyanakkor később úgy tűnt, hogy a folyamat megrekedhet, amikor a Western Digital több mint 5 millió részvényével rendelkező és a legnagyobb tíz részvényes egyikének számító Alken Asset Management úgy döntött, hogy nemmel szavaz a fúzióra. A résztulajdonos nyílt levélben tájékoztatta tervéről a Western Digital menedzsmentjét.

Most azonban úgy tűnik, hogy a cégegyesülés mégis megvalósulhat. Miután az Amerikai Egyesült Államok, az Európai Unió, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Dél-Afrika és Törökország illetékes hatóságai engedélyezték az üzletet, már csupán egyetlen akadály van: a kínai hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk azt. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, hogy a tranzakció a második negyedévben lezárulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!