Gyurkity Péter

Érkezőben az LG G5 Lite

Erre utal egy most felbukkant hardveres lista, a zászlóshajó pedig hamarosan bemutatkozik.

Az LG kapcsán az elmúlt hetekben a G5 várható bejelentésével kapcsolatban jelentek meg újabb és újabb hírek, a fontos eseményre ugyanis minden bizonnyal február 21-én kerítenek sort. Időközben azonban felbukkant egy másik változat is, amely több szempontból ezzel megegyező, vagy nagyon hasonló hardveres komponenseket vonultat fel.

A GFXBench oldalán jelent meg az ilyenkor szokásos felsorolás, amelyben az LG-H840 modellszám szerepel. Mivel a G5 esetében ez LG-H830 (illetve LG F700), első látásra arra gondolhatnánk, hogy az új típus egy ennél is erősebb változatot takar. Ez azonban a lista szerint nem így van, mivel az egyébként kellemes komponenseket (5,3 hüvelykes kijelző, Quad HD felbontás, 3 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló) egy valamivel gyengébb chip, a Snapdragon 625 egészíti ki, amely éppen a napokban mutatkozott be a Qualcomm oldalán.

A G5 ehhez képest a Snapdragon 820-ra támaszkodik majd, ahogy egy valódi csúcskategóriás okostelefonhoz illik, a most felbukkant példány tehát jó eséllyel a G5 Lite néven jelenik majd meg a piacon. Az elülső és a hátoldali kamera egyaránt 8 megapixelesként szerepel a lapon, ez azonban a GFXBench esetében nem mindig takarja a pontos paramétert, míg a szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat szerepel, ami valószínűleg tévedés, itt ugyanis a 6.0 Marshmallow alkalmazása tűnik ésszerűnek.

Azt még nem tudjuk, hogy az új variáns a zászlóshajóval együtt, netán attól külön mutatkozik-e majd be a nagyközönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!