Berta Sándor

Holografikus asszisztens segíthet az otthonokban

A Vinclu japán vállalat holografikus asszisztenst alkotott meg.

A Gatebox nevű rendszer alapja az Azuma Hikari nevű holografikus animefigura, amely képes számos feladatot elvégezni. Ezzel új szintre kerülhetnek a digitális segítők, amelyek eddig csak szöveggel vagy beszéddel kommunikáltak az emberekkel és a Gatebox megelőzheti az olyan megoldásokat, mint a Siri vagy a Cortana. A holografikus asszisztenst összekötnék a lakásban vagy házban található készülékekkel.

Azuma Hikari saját személyiséggel rendelkezik és úgy viselkedik, mint egy tipikus inas. Utasítások adhatók neki, például, hogy kapcsolja be a televíziót, vegyen fel egy műsort, kapcsolja ki vagy be a világítást, engedjen fürdővizet. Emellett minden feltett kérdésre válaszol. Az a doboz, amelyben az Azumát elhelyezik, körülbelül akkora, mint egy kávéfőző.


A Gateboxon keresztül lehetővé válik a közvetlen kommunikáció, ezáltal úgy érezheti a felhasználó, hogy egy valódi személlyel beszélget. Azuma képes mozogni, a felhasználóra reagálni, s az adott parancsok és a tulajdonos viselkedése alapján az integrált mesterséges intelligencia folyamatosan tanul. Ez utóbbinak köszönhetően az asszisztens a helyzettől függően segíthet vagy tehet javaslatokat. Amennyiben például a Gatebox megtanulta, hogy valaki egy bizonyos időpontban kapcsolja fel a világítást, akkor az időpont közeledésével megkérdezi, hogy felkapcsolja-e a lámpát.

A projektet az év során közösségi finanszírozású kampánnyal támogatnák. Bár az aktuális koncepció egy holografikus animefigurából indul ki, vannak olyan tervek, hogy más alakokat is felhasználjanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #16
    Ez hülyeség.
  • ElNano #15
    Én ebben a videóban két felnőtt embert látok, ellenben az egyértelműen kislányos kinézetű - így látenspedo érzelmekre hajazó, tehát csak aberráltaknak tetsző - mangalénnyel. És hát a csodálatos távol-keleti sudóról még szót sem ejtettünk, szeretnél róla beszélni?
  • zola2000 #14
    Igazából lehet hogy velem van a baj, de a kinézetét én nem látom kicsit sem erotikusnak, a hangját még talán kicsit annak lehet érezni, talán a megítélés a különbség, a japánok (sőt a kelet-ázsiaiak) sok dologban engedékenyebbek mint a nyugatiak, sok dologban prűdebbek ... ebből is látszik miért nem lehet különböző kultúrákat keverni (bár ilyen téma nagyon túlmegy a fórum keretein)
  • CRMessen #13
    No igen, ha egy bögyös szőke kiskosztümös, hosszú combú szépség lenne a hologram, semmi bajuk nem lenne vele. Az pedig, hogy technológiailag mit jelent, senkit sem érdekel, ha a sex is belekeveredik.
  • zola2000 #12
    Meg a többiek is tipikusan: jó ha azt tudják milyen irányban van kelet-ázsia, olvasnak pár butaságot jól kifacsarva a bulvármédiában, nem jön be nekik ennek a stílusa, nagyon nem és ilyen felesleges vita van, ami csak a stílusról-ízlésről szól.

    (vagy hasonlítsuk össze a japán és az európai fehérek -kisebbségek ás migránsok nélkül- gyermekvállalási hajlandóságát, bűnözési rátát? Az első kb ugyanaz a második euban több : )
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.01.27. 20:20:20
  • zola2000 #11
    Íme az egészséges erkölcsi magaslatokban lévő eu kedvenc játéka https://www.youtube.com/watch?v=u7__X3B3Vkk

    Ez már a képmutatás magasiskolája.
  • ElNano #10
    Tökéletesen egyetértek. Poszthumán gyépés dolog, ami esetleg mozgássérülteknek jöhet jól. Egészséges emberek ilyesmit nem igazán használna, max a magamutogató konzumidióták, aki a belső sivárságukat kompenzálnák ezekkel a hülyeségekkel. Mert hát rohadt megerőltető beállítani a nekem tetsző hőmérsékletet, felhúzni a redőnyt, stb, hát hogyne. A végén még megvalósul a Wall-E-féle dísztópia, sok ellustult gyökér barom a guruló foteljéből sem tud már kiszállni, ott rohad meg, zabálnivalóval félig betemetve...

    Az utánad levőnek: Magyarország leggazdagabb embereinek az első tízes listájában sincs benne akire gondolsz, kár ferdíteni, mert úgyis utána lehet járni és kiderül az igazság.

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_lista_ok_a_leggazdagabbak_es_a_legbefolyasosabbak_magyarorszagon.597716.html

    Ennyit erről.

    A japánok meg ezekkel a beteges szarságaikkal nyugodtan mehetnek a csába, egy egészséges lelkületű európai fehér ember nem kíváncsi ezekre a látenspedo baromságokra.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.27. 19:30:11
  • zola2000 #9
    Ezt a szint alatti értelmetlen fröcsögést végigolvasni is szörnyű, ami nem is értem hogy jön egy cortana-koppintáshoz, főleg a pornó része, ami ... ha azt veszem hogy magyarországon a leggazdagabb ember netes pornóval szedte meg magát több mint nevetséges innen ilyeneket írni, egy cortana koppintásnál "ami" egyébként szintén megjelent a Microsoft hololensen (ahhoz miért nem jöttek amerika felé szitkozódó kommentek? Ja már tudom, amerikát még ennél a hírnél se szidtátok valamiért katt a japán jelenségeket meg ... kb "ha van a fején sapka azért ha nincs azért" szint, amiből csak annyit tudok ki venni hogy itt sokaknak nem tetszik az anime és ezen lovagolnak)
  • Skylake #8
    Szerintem a holoházvezetőnőcinél sokkal jobb, ha olyan családban élünk, ahol megosztjuk egymás között a feladatokat, bánatot és örömöt egyaránt. A felsorolt funkciók jelentős többsége szerintem tökéletesen felesleges, létező dolgok ostoba és lényegtelen technológiai meghaladása a nettó semmiért. De mivel Japánban rengetegen élnek egyedül, számukra biztosan jó lesz a virtuálcuncimókus, főleg ha pornót is szolgáltat. Hentai manga ne maradjon ki, csak szólok a developereknek: ez a cucc a tipikus antiszociális, kizárólag egyedül élni képes,pszichésen totálisa elcseszett férfiak körében lesz főleg népszerű, akiknek lesz igényük valami olyan programra is, ami segíti az 'acskóból leüríteni a felesleget.

    Meg jó móka lesz feltörni is, ezt is meg hasonló funkciójú megoldásokat. Ez azért jó, mert legkésőbb 2030-ban úgy lesz jó betörni menni, hogy a házszerver már ki is nyitotta az ajtót előre, sőt az okoskávéfőző le is főzte a kávét a háziak készletéből, mielőtt összerámolnánk a motyót, amíg a tulajék horvátban, Balin, vagy bárhol máshol posztolnak folyamatosan a kékre.
  • CRMessen #7
    Nem egy eredeti koncepció, bár igaz, hogy eddig csak a sci-fi jellegű művekben olvastam/láttam hasonlót. Egyáltalán semmi meglepő nincs benne. 18 évvel ezelőtt kb. ugyanígy reagáltunk rá, amikor valaki arról vizionált, hogy egy zsebben hordott kommunikátorral csaknem minden ügyintézést el tudunk majd végezni, és bárkit elérhetünk majd.