Gyurkity Péter

Már készül a Snapdragon 820 második változata

Egy benchmark-eredmény szerint létezik a második változat, amely hamarosan befuthat.

Alig néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Letv bemutatta az első olyan okostelefont, amely a Qualcomm új csúcskategóriás chipjére épül. Akkor a négy mag, az Adreno 530 grafikus vezérlő, valamint a méretes memória számított friss fejleménynek, egy érdekes benchmark-eredmény viszont arra utal, hogy már alakul a processzor második változata.

Az eredményben szereplő telefon pontos kilétét egyelőre homály fedi, mivel itt mindössze a kódnév szerepel a felsorolásban, a "Rain Rain A3000" elnevezés pedig sem a gyártó személyére, sem pedig a pontos típusra nem tartalmaz utalást - legalábbis nem a jól ismert cégek vagy termékcsaládok esetében. A listából mindenesetre kiderül, hogy a memória mérete itt is 4 GB, illetve hogy a szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 6.0.1 Marshmallow fut majd.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy a második változat pontosan miben nyújt előrelépést az elődhöz képest. Felmerül itt a jól ismert gyártók azon jogos igénye, hogy a csúcskategóriás okostelefonokba nyolcmagos chip kerüljön, vagyis előfordulhat, hogy a magok számát duplázták meg, de nem feledkezhetünk el azon pletykákról sem, miszerint a 820 is érintett a korábbi generáció túlmelegedési problémájában. Talán az órajel is változni fog a Letv Le Max Pro típushoz képest, ahol 2,2 GHz-en fut a chip, de ezzel kapcsolatban még nem áll rendelkezésünkre hivatalos információ.

Bárhogy is legyen, az első félév során valószínűleg több hasonló fejlesztést is megismerhetünk majd, mégpedig elsőként a Xiaomi jóvoltából, amely az Mi 5 esetében alkalmazná a chipet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!