Berta Sándor

Minirex RS1A3 - kicsi és halálos

Moszkva gőzerővel fejleszti a harci robotjait. Elkészült a legújabb modell.

Oroszország új harci robotot mutatott be. A Minirex RS1A3 rendkívül kis méretű és egyike azoknak a csúcstechnikás fegyvereknek, amelyeket Moszkva a közeljövőben exportálni akar. A Minirex RS1A3 első pillantásra mulatságosnak tűnhet, de halálos ellenfél. A robot képes akár lépcsőkön is felmászni, gyors, mozgékony és a kinyújtható fegyverállványán egy digitális kamera, valamint egy automata fegyver kapott helyet. A Minirex RS1A3 a kialakítása miatt akár fedezékek mögé is behúzódhat.


A robotot a Lobajev Arms fejlesztette ki, a cég egy mérnökiroda és startup keveréke, s a fő célja a világ legjobb fegyvereinek elkészítése. A vállalkozás mindezt a nyugati csúcstechnika, illetve az orosz megoldásokat jellemző tartósság, egyszerű karbantartási jellemzők és rendkívüli megbízhatóság ötvözésével akarja elérni. A Minirex RS1A3 olyan kis tömegű, hogy akár egyetlen hátizsákban is elfér. Készült belőle lövész-, utász- és egy további kisegítő változat. A hadműveletekben akár egy kisebb robotegység is bevethető. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Minirex RS1A3 mennyire önállóan tevékenykedik.

Nemrég számoltunk be olyan orosz harci robottípusokról, amelyeket Szíriában tesztelnek. A Platform-M 4 egyaránt alkalmas felderítésre és járőrözésre, valamint aknamezőkön való átkelésre, míg az Argo felderítési és tűztámogatási céllal készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dundiego86 #3
    Hát a mozgékonyság még nem az előnye, ha bedobok egy kézigránátot, biztos lehetek benne, hogy elpusztítottam. :)
  • flashpointer2 #2
    Latom ahogy felallitjak a robotok ellen a kiralyi paintball-alakulatot.
  • Tetsuo #1
    "Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Minirex RS1A3 mennyire önállóan tevékenykedik."
    Önállóan haladni nem nagyon tud, ebben biztosak lehetünk. ;-)