SG.hu

2 TB-os SSD a Samsung hordozható merevlemezében

A Samsung bemutatta a Portable SSD T3-at, a tenyérnyi méretű, multi-terabájtos (TB) tárhelyet biztosító, prémium külső háttértárát (SSD).

Az SSD-k fontos szerepet töltenek be a külső mobil tárolóegységek között. A Samsung az új 2 terabájtos T3 SSD-vel, valamint a különböző kapacitású tárolóeszközök széles skálájával - beleértve a 250 GB-os, az 500 GB-os és 1 TB-os változatokat - piacvezetőnek számít. A különösen nagy felbontású 4K tartalmak terjedésével a felhasználók mindinkább hagyatkoznak a külső tároló megoldásokra, miközben egyre gyorsabb adatátvitelre és nagyobb tárhelyre vágynak a különböző eszközökön. A T3 450 MB/s-nál is nagyobb olvasási és írási sebességű USB 3.1-es csatlakozón alapul.

A cég közleménye szerint a tároló kompakt, könnyű és tartós. A meghajtó kisebb, mint egy átlagos névjegykártya és alig több, mint 50 grammot nyom. Mivel nincs mozgó eleme, így lényegesen jobban védett az ütések és leesések során keletkező sérülésekkel vagy az adatvesztéssel szemben. Az új, rázkódás elleni fém toknak és belső keretnek köszönhetően 1500 G gravitációs erőnek is képes ellenállni, és átvészeli az esést akár több mint két méter magasból is. A meghajtóba integrált Thermal Guard extrém hőmérsékleti körülmények között is megakadályozza a túlmelegedést. A T3-at 3 éves, korlátozott garanciával vezeti be a gyártó.


Minden olyan eszközzel kompatibilis, amely támogatja az USB szabványt, beleértve a legújabb androidos okostelefonokat és tableteket, valamint a Windows és MAC operációs rendszerrel futó számítógépeket is. Alapértelmezett fájlfelismerő formátumként a széles körben használt exFAT fájlrendszert alkalmazza, a kiegészítő androidos mobilapplikáció pedig támogatja a jelszómódosításokat, és segítségével ellenőrizhető a szabad tárhely nagysága is.

A T3-on tárolt adatokat egy egyetlen jelszót igénylő beállítási folyamaton keresztül érhetik el a felhasználók. A hardveres AES 256-bites algoritmus garantálja a magas szintű biztonságot és védelmet a Windows, a Mac és az Android operációs rendszereken keresztüli elérés esetén is. Ennek köszönhetően a meghajtón tárolt adatok hozzáférhetetlenek lesznek, ha esetleg az eszköz illetéktelen kezekbe kerül. A Portable SSD T3-at 2016 februárjában vezeti be a Samsung az Egyesült Államokban, Kínában, Koreában, illetve néhány kiválasztott európai országban, ezt követően világszerte elérhetővé válik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!