Berta Sándor

Jöhetnek a drónokkal készített szelfik

A Twitter számára engedélyeztek egy olyan szabadalmat, amely a szolgáltatás keretében alkalmazható robotrepülőgépet írt le.

A dokumentum alapján a drón digitális fotókat és videókat vehet fel, majd a tulajdonos a Twitter-fiókjának segítségével terjesztheti is a felvételeket. A lájkok, válaszok és tweetek szintén befolyásolhatják a robotrepülőgépek mozgását, így azok akár a legjobb és legérdekesebb szögekből készíthetnek anyagokat.

A Twitter egyik szóvivője a CNBC amerikai televízióadónak a szabadalommal kapcsolatban mindössze két szót hangsúlyozott: "drónos szelfik". Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatalának (FAA) becslései alapján az aktuális karácsonyi szezonban 400 000 robotrepülőgépet értékesítenek a felhasználóknak. A járművek egyik fő funkciója a fotók és videók készítése.


Drónokat használnak már a televíziós közvetítésekben is. Néhány napja majdnem tragédia történt egy ilyen eseményen: a sívilágkupa futamát rendezték az olaszországi Madonna di Campiglióban, ahol egy kvadrokopter rázuhant a szlalompályára és csak kevéssel kerülte el Marcel Hirscher osztrák versenyzőt. A gyártó szerint nagyon valószínűleg nem várt erős frekvenciazavarok okozhatták a DFC-Copter XR1 lezuhanását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sydra #2
    Hát ez a szabadalom sem hangzik másabbnak, mint az apple lekerekített sarkú négyszöge. A szabadalmi hivatalokban idióták dolgoznak?
  • dzsagon #1
    a szelfiző idióták új generációja jön ezzel létre.