Berta Sándor

Boeing 767-es flottát vásárol az Amazon

A folyamatosan szaporodó megrendelésállományt csak saját teherszállító repülőkkel tudják minőségi szinten kielégíteni.

Az Amazon legújabb terve az, hogy 20 Boeing 767-esből álló flottát vásárolna vagy lízingelne, hogy így tudja gyorsabban a felhasználókhoz eljuttatni a megrendelt csomagokat - erről tudósított a The Seattle Times bennfentesekre hivatkozva. A Cargo Facts nevű portál megerősítette az információt és azt írta, hogy a társaság 20 Boeing 767-es vásárlásáról tárgyal.

Az óriáscég a lépéssel egy saját teherszállító légitársaságot hozna létre. Ennek hátterében az áll, hogy folyamatosan vitái vannak a logisztikai partnereivel. A világ legnagyobb internetes kereskedőjének számító vállalat már tárgyalásokat kezdett az Air Transport Services Group (ATSG), az Atlas Air és a Kalitta Air légitársaságok képviselőive. Connie Kalitta, a Kalitta Air első embere ugyanakkor cáfolta, hogy egyeztetnének az Amazonnal.

A konszern az Ohio állambeli Wilmingtonban már most is működtet tesztelési céllal egy járatot, ebben az ATSG a partnere. Az ágazatban dolgozó egyik menedzser azt nyilatkozta, hogy arra számít, hogy 2016 január végétől a tesztet kiterjesztik és átmegy kereskedelmi üzembe. Az Amazon egyelőre nem kommentálta a megjelent híreket.

Egy Boeing 767F havi bérleti díja 600 000 és 650 000 dollár között van, míg az átalakított repülőgépeknél ez az összeg 300 000 és 350 000 dollár között mozog. Elviekben 2017-től szóba kerülhetne a teherszállító repülőgépek megvásárlása és egy saját áruszállító légitársaság létrehozása, mely akár teljesíthetné más futárcégek megrendeléseit is. Jelenleg az Amazon a United Parcel Service, a FedEx és a United States Postal Service áruszállítási szolgáltatásaira támaszkodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!