MTI

Részben magyar fejlesztésű a focis leshelyzet-jelző rendszer

Egyéves fejlesztőmunka eredményeként, 383,62 millió forint európai uniós támogatással elkészült az a magyar-svéd együttműködéssel kifejlesztett leselőrejelző rendszer, amely a későbbiekben segítheti a futballbírók döntéseit.

A Workforms Kft. hétfői közleménye szerint az új technológia "megbízhatóan képes mérni és előre jelezni a leshelyzeteket valós időben, ezzel elősegítve a játékvezetőket a helyes döntés meghozatalában". A tesztelés várhatóan 2016 februárjában kezdődik egy nyugat-európai stadionban. "Az Offside Call Technology elnevezésű technológia forradalmi változást kíván előidézni a futballban" - olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a rendszer a leshelyzetek 95 százalékát képes helyesen megítélni és az eredményeket továbbítani tudja a játékvezetőkhöz.

A fejlesztők reményei szerint két-három éven belül módosítják a sportág szabályait úgy, hogy az OCT rendszer segíteni tudja a játékvezetők munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • erasmus4 #1
    Ez most komoly 400 millió Eu-s támogatás, aztán a FIFA ugyan úgy szarik majd rá, mondván hogy a megye 8ban ezt nem lehet használni és a focinak mindenhol ugyan olyannak kell lennie.
    Meg ahogy emlékszem már régebben is voltak megoldások.