Gyurkity Péter

SMS-ben küld pénzt az új Google Wallet

A Google új szolgáltatással egészíti ki a platformot, hogy ne legyen szükség email címekre.

A Google saját blogjában jelentette be, hogy a Wallet platform új verziója egy további kényelmi funkciót kínál majd azoknak, akik email címek alkalmazása nélkül szeretnének pénzt küldeni ismerőseiknek. Ez most szöveges üzeneteken keresztül is lehetővé válik, már amennyiben mindkét fél rendelkezik betéti kártyával.

A megoldás lényege, hogy a regisztrált felhasználóknak nem az email címek között kell válogatniuk a kapcsolati listában, itt elegendő lesz a mobilszámok kijelölése. A kívánt összeg és a telefonszám megadását követően a címzett SMS-t kap, amely egy biztonságos internetes címet is tartalmaz, erre kattintva pedig egy olyan portál nyílik meg, ahol mindössze a betéti kártyánk számát kell megadnunk ahhoz, hogy néhány percen belül meg is jelenjen számlánkon az adott összeg. A tranzakció ezzel meg is valósul, egyéb teendőnk nincs.

A szolgáltatás - amely a szokásoknak megfelelően egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban lesz elérhető - a jelenlegi, az email címek alkalmazására épülő eljárást váltja le, illetve egészíti ki egy alternatívával. Érdemes megjegyezni, hogy a Google Wallet eredetileg mobilfizetési platformként indult, az Apple Pay megjelenését követően azonban a cég gyorsított ütemben folytatta az átalakítást, hogy egy remélhetőleg gyorsan népszerűvé váló pénzküldő rendszert is kínáljon az okostelefont használó tömegeknek - a mostani lépés is ennek köszönhető.

Az új verzió rövidesen elérhető lesz a Google és az Apple online szoftverboltjában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!