Gyurkity Péter

A 3G-re fókuszál az LG Ray

A gyártó legújabb készüléke először a fontosabb 3G-piacokon jelenik meg.

Kisebb meglepetést okozott a napokban az LG, amely egy újabb készüléket jelentett be a nagyközönségnek, viszonylag kellemes hardveres jellemzőkkel, ám ezúttal a 4G LTE támogatása nélkül. A közleményből rögtön kiderül, hogy a 3G-t célozzák meg, mégpedig a felemelkedőben lévő régiókban.

Az LG Ray a mostanában oly divatos 5,5 hüvelykes érintőképernyőre támaszkodik, amely viszont csak a 720p felbontást támogatja, 267 ppi pixelsűrűség mellett. Ez már rögtön jelzi számunkra, hogy ezúttal nem csúcskategóriás fejlesztésről van szó, annak ellenére, hogy a teljesítményért egy közelebbről meg nem nevezett nyolcmagos chip felel. Ezen processzorhoz azonban mindössze 1 GB RAM társul, mégpedig egy 16 GB-os, microSD révén tovább bővíthető belső tárolóval, így egy meglehetősen vegyes kép tárul elénk.


A 158 grammot nyomó, 9,8 mm vastag készülék hátoldalán egy 13 megapixeles LED flash kamera kapott helyet, amelyet az előlapon annak 8 megapixeles társa egészít ki. Az üzemidőért egy szintén méretes, ezúttal 3000 mAh-s akkumulátor felel, amely várhatóan meg is birkózik majd a feladattal, különös tekintettel arra, hogy az LTE hiányzik a listáról, itt egyértelműen a HSPA+ támogatásán lesz a hangsúly. Ennek megfelelően a telefont Latin-Amerikába, valamint a Szovjetunió utódállamaiba szánják, bár az nincs kizárva, hogy az európai piacokon is felbukkan majd.

A megjelenés az év végén, illetve januárban esedékes, egyelőre ismeretlen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!