Gyurkity Péter

Okostelefonra gyűjt a Pepsi Kínában

A cég elérhetővé tette saját márkanevét, így megindulhatott a pénzgyűjtés az első készülékhez.

A Pepsi még a múlt hónap folyamán erősítette meg azon külső pletykákat, miszerint saját okostelefon piacra dobásában gondolkodnak. A napokban ezt a közösségi alapokra helyezett pénzgyűjtő kampány elindítása követte, amelynek köszönhetően a főbb hardveres részleteket és a várható árat is megismerhetjük.

A kínai jd.com oldalán elindult kezdeményezés a Pepsi Phone P1 névre keresztelt készülék piacra dobásának céljából szeretné összekalapozni az erre elegendőnek tűnő összeget, amit az illetékesek 3 millió jüanban határoztak meg. Első látásra nem egészen világos, hogy a Pepsinek mi szüksége van közösségi pénzforrások bevonására, ám a részletekből kiderül, hogy ők csak a nevet adják a készülékhez, a gyártási és egyéb feladatokért azonban a Shenzhen Scooby Communications Equipment nevű cég lesz a felelős, amivel tulajdonképpen a Nokia és a Kodak példáját követik.


Maga a telefon egy 5,5 hüvelykes, HD-felbontást támogató, 2.5D hajlított üveggel érkező kijelzőt kap, amely az 1,7 GHz-en futó, nyolcmagos Mediatek MT6592 chippel egészül ki. Ehhez 2 GB RAM, egy 16 GB-os, tovább bővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, a mostanában szintén egyre divatosabb ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor társul. A szoftveres oldalon az Android 5.1 Lollipop futna, mégpedig a dido OS 6.1 kezelőfelület kíséretében. A két változat egyike (a P1) minden hálózatot támogatna, míg a P1s a China Unicom saját LTE-hálózatán működne.

Az ár nagyjából 200 amerikai dollárnak felelne meg, ehhez azonban először össze kell gyűjteni a fenti összeget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!