Berta Sándor

Smart Shuttles - az intelligens szállítórobot

Az új rendszernek köszönhetően egyszerűen lehet mozgatni az épületeken belül a különböző csomagokat.

A stájerországi incubed IT fejlesztette ki a Smart Shuttles nevű rendszert, amely lehetővé teszi a raktárakon belüli szállítás és logisztika megreformálását. A szabadon navigáló szállítórobot legfontosabb része a megalkotott szoftver, amelynek segítségével az egység intelligensen közlekedhet a nagyobb helyiségekben, például raktárakban és képes dinamikusan kikerülni az útjába kerülő esetleges akadályokat.

A rendszerben gyakorlatilag mindegyik robot rendelkezik egy bizonyos fokú autonómiával. Az útvonaloptimalizálásnak egyaránt részét képezi a decentralizált vezérlés, a flottamenedzsment és az egyes robotok intelligenciája. További előnye a megoldásnak, hogy egyszerűen integrálható a meglévő munkakörnyezetbe. A Smart Shuttles járművek lézerszkennerrel tájékozódnak és nincs szükségük semmilyen további navigációs segítségre, például radarokra vagy kamerákra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a robotok ugyanazokat az utakat használhatják, mint az emberek és a többi jármű.


Az adott helyiségekben tetszőleges számú Smart Shuttles alkalmazható és mindig pontosan annyi robot vethető be, amennyire az adott helyzetben a feladatok elvégzésére szükség van. A teljes robotrendszer könnyen alakítható, például, ha szükséges, gyorsan üzembe lehet állítani további járműveket, de ez nem jár nagy plusz költségekkel. Végül a Smart Shuttles modellek bármilyen más eszközzel is kiválóan együtt tudnak működni és az alkalmazásuk tehermentesíti az embereket.

Az osztrák céget 2011-ben alapították, az első Smart Shuttles egységeket tavaly óta értékesítik. Világszerte eddig összesen 20 járművet állítottak üzembe, az idén eddig 50 robotra érkezett megrendelés. A Smart Shuttles mérete 550 mm x 657 mm x 58 mm, a súlya üresen 90 kilogramm, a szállítható teher pedig 50 kilogramm. Az eszközzel legfeljebb 60 x 40 cm méretű konténer szállítható és az akkumulátorok a folyosókon elhelyezett modulokon, illetve a dokkolóállomásokon keresztül tölthetők fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!