Berta Sándor

Bécsben az Uberen keresztül is elérhető néhány taxis

Komoly felzúdulást keltett, hogy néhány taxis átállt a másik oldalra. A tarifa a szokásosnál jóval alacsonyabb.

Aki az osztrák fővárosban a közösségi utazásmegosztó platformon keresztül rendel egy autót, annál előfordulhat, hogy egy hagyományos taxi érkezik meg a megadott címre. Ugyanakkor a szolgáltatásért sokkal kevesebbet kell fizetni, mintha az illető taxit rendelt volna. A jelenséget egyáltalán nem fogadták jól az ágazat szereplői, annak ellenére, hogy jelenleg csupán néhány taxis váltott. Amennyiben viszont a számuk nőni fog, akkor elképzelhető szankciók bevezetése is.

Christian Holzhauser, a Bécsi Gazdasági Kamara taxiszervezetének helyettes vezetője elmondta, hogy egy olyan taxis, aki a szolgáltatását az Uberen keresztül is elérhetővé teszi, megszegi a tarifaszabályokat. Egyelőre csak tájékozódnak és minden fuvarszervezőt tájékoztattak az ügyről, de fenntartják maguknak azt a jogot, hogy az adott személyt vagy vállalkozást bepereljék. Néhány dolgot már előkészítettek, így egy ilyen lépést gyorsan foganatosíthatnak. Keresetet nyújthat be akár a gazdasági kamara, akár valamelyik konkurens cég is.

Holzhauser hozzátette, hogy a probléma még nem jelentős, hiszen az Uber ugyan már két éve elérhető Bécsben, de még nem játszik komoly szerepet. Tudják, hogy vannak olyan taxisok, akik az Uber csapatában is jelen vannak, de még egyiküket sem tudták elkapni. Az Uber szemére vetik, hogy Ausztriában nincs sem kirendeltsége, sem működési engedélye, ezért is nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, hogy szigorítsanak a jelenleg hatályos szabályozáson. Az Európai Unióban már folyamatban is van egy vizsgálat és néhány európai országban be is tiltották a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Whysper #1
    Fejlődést lassítani lehet,de nem megállítani.