Berta Sándor

Új módon tesztelhetik megoldásaikat a Facebook fejlesztői

Első kézből tapasztalhatják meg a cég munkatársai, hogy milyen nehezen használható a szolgáltatás lassú kapcsolat mellett.

Az ötlet Tom Alisontól, a Facebook főmérnökétől származik, aki számos szakemberrel közösen fejleszt különleges termékeket a fejlődő országok számára. Ezekben az államokban nem állnak rendelkezésre gyors 3G vagy 4G-hálózatok, ezért jött az az ötlet, hogy ki lehetne próbálni, miként lehet használni az egyes megoldásokat lassabb internetes környezetben.

Az elhatározást tett követte és a társaság bevezette az úgynevezett 2G keddeket, amelyeken bárki részt vehet és 1 órán át megtapasztalhatja, hogy milyen érzés böngészni ilyen sebességgel. Az elképzelés szerint egyrészt a fejlesztők beleélhetik magukat a fejlődő országok felhasználóinak helyzetébe, másrészt jobban optimalizálhatják az ottani viszonyokra a különböző szolgáltatásokat.

Amikor keddenként a Facebook dolgozói bejelentkeznek az adott alkalmazásba, kiválaszthatják, hogy akarják-e a közösségi portált és az ahhoz kapcsolódó szoftvereket 56 Kbps-os sebességgel használni vagy sem. A döntés minden esetben önkéntes és jelentős mértékben növeli a fejlesztők empátiakészségét, valamint láthatják, hogy a termékeik miként működnek a megcélzott környezetben, ezáltal optimalizálhatnak azokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!