Berta Sándor

Humanoid robot nem csupán telefonáláshoz

Egy teljesen szürreális, játékrobotnak kinéző eszközt mutatott be a Sharp, melyet nehéz elhinni, hogy komolyan gondoltak.

A RoBoHoN nevű humanoid robot egyszerre okostelefon, játék, személyi asszisztens, kamera és vetítő. Az eszközt Tomotaka Takahashi fejlesztő tervezte és készítette el, s a Sharp elektronikai konszernnel közösen dobná piacra.


A 19,5 cm magas és 390 gramm súlyú RoBoHoN az emberek mindennapos segítője lehet és erre a célra a számos funkciója miatt meg is felelhet. A fő egysége az 1,2 GHz órajelű négymagos MSM 8926 típusú processzor. Az eszköz elsősorban telefon, amellyel LTE-sebességgel lehet böngészni is a világhálón. Azonban jóval többre is képes ennél, hiszen a hátoldalán 2 hüvelykes érintőképernyő, míg a fején egy kamera és egy vetítő található. Így képessé válik az információk, videók és filmek megjelenítésére mind a kijelzőn, mind bármely más felületen.


Az eszköz rendelkezik IEEE 802.11b/g/n szabványú WiFi-támogatással, ébresztési, levelezési és üzenetküldési funkcióval, valamint hang-, beszéd- és arcfelismeréssel. A robotocska tud beszélni, sétálni, táncolni és megjegyezni az emberi arcokat. Az utasítások elsősorban beszéddel adhatók neki és a hívásokat az integrált hangszóró segítségével lehet bonyolítani. Az első robot 2016-ban kerülhet a boltokba, az ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Babil #3
    Ez kell az embereknek. :)
    Látszik az első képen is, hogy milyen vidám a japán akinek már van és milyen szomorú az európai akinek meg nincs. :)
  • e98ff #2
    Szerintem cuki :D
  • SupraMKIII #1
    fejétafalbaverősmiley