Berta Sándor

Szinte bárki az Amazon csomag­szállítója lehet

A társaság egy olyan programot indított, amelynek keretében bárki részt vehet a csomagok kiszállításában.

A The Guardian közölte, hogy az Amazon Flex nevű projekt először csak Seattle városában lesz elérhető, majd kiterjesztenék más metropoliszokra is. Az önkéntes futárokat részmunkaidőben alkalmaznák és különböző szempontoknak kellene megfelelniük. Az egyes csomagszállítók várostól és teljesítménytől függően 18 és 25 dollár közötti összeget kaphatnának.

A részmunkaidős futárokkal szemben támasztott követelmények között van, hogy saját autóval és Androidot futtató okostelefonnal kell rendelkezniük, valamint sikeresen át kell esniük az átvilágításon. A társaság ilyen módon bizonyosodna meg arról, hogy ne legyenek lopások vagy más jogi problémák, amelyek megakadályozzák az árucikkek kiszállítását vagy más negatív következményekkel járnának. A szolgáltatást először csak az Amazon Prime Now ügyfelei választhatják majd az egy órán belül kiszállítható termékeknél, azonban hosszú távon más típusú szállítási módok is elérhetők lesznek. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy az ajánlat elérhető lesz-e Európában vagy sem.

A felvett futárok 2, 4 és 8 órás műszakok közül választhatnak. Mindenki akkor dolgozhat, amikor az időbeosztása szempontjából a legjobb. Az Amazon Flex később elérhető lesz számos városban és városrészben (Manhattan, Chicago, Baltimore, Miami, Dallas, Austin, Indianapolis, Atlanta, Portland). Ugyanakkor a 18-25 dolláros összegből lejönne a benzinköltség, a gépkocsi biztosítása és más kiadás. Ezeket a sofőröknek kellene állniuk. A munkavállalók egyébként hivatalosan nem alkalmazottként, hanem alvállalkozóként dolgoznak majd az Amazonnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!