Gyurkity Péter

Készül az első Motorola-Lenovo okostelefon

Mégpedig két változatban: az egyik a csúcskategóriában, a másik a középkategóriában érkezik.

Még augusztus közepén írtunk arról, hogy a Lenovo komoly átszervezésre határozta el magát, ennek keretében pedig leépítik saját mobilos részlegüket, ennek fő feladatait pedig a 2014 elején 2,91 milliárd dollárért felvásárolt Motorola venné át, vagyis a jövőben ez a divízió lesz felelős a tervezési és gyártási folyamatokért, az anyacég mindössze az értékesítést és a marketinget tartaná meg magának. Most érkezőben van az első két ilyen készülék.

Ezúttal is a TENAA, vagyis a kínai szabályozó hatóság hivatalos oldalán bukkantak fel az új jövevények, mégpedig két változatban, ezek egyike pedig a csúcskategóriában küzd majd a felhasználók kegyeiért. A Lenovo Lemon X, illetve X3c70 néven emlegetett példány erősen emlékeztet a Vibe X3 típusra, itt azonban látszik néhány eltérés, így nagy valószínűséggel két eltérő változatról van szó. A listán mindenesetre egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző szerepel, amelyet fém külső, 9,4 mm-es vastagság, a Snapdragon 808 chip, 3 GB RAM, 64 GB-os belső tároló, valamint egy 21 és egy 8 megapixeles kamera egészít ki.

A mainstream kategóriában már a K51c78 jelenne meg, ez utóbbi pedig azonos érintőképernyővel futna be, amelyhez egy 1,3 GHz-en futó nyolcmagos chip, 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, microSD, 8 vagy 13 megapixeles hátoldali, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamera társulna, 8,7 mm-es kivitelben - úgy tűnik, hogy még nem minden részletről született végleges döntés.

Ez a készülék viszont 4 eltérő színben jelenne meg, egyelőre ismeretlen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #2
    Ha a "Nagy Tűzfal" mögé kerülnek a személyes adataink, az jelenleg számunkra még bagatel, (a személyre szabott reklámok tekintetében, az ókinai irásjelek Európában még nem annyira fokozzák a marketinghatást...) - ám de..., ha a telójainkon keresztül a "művelt" nyugat ellen hajtanak végre kibertámadásokat, és emiatt fagynak, újraindulnak, na az..., már nem annyira.

    (Istenem, csak az "ájszisz" ne kezdjen el mobilokat gyártatni, mert onnantól még a "személyre-nyakraszabott arab írásjelekkel is meg kell küzdenünk....)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2015.10.07. 09:44:02
  • Adamyno #1
    A ThinkPad és a consumer szériák után a telefonokra is jöhetnek a kémprogramok :)