Gyurkity Péter

A Snapdragonok előtt áll a MediaTek új chipje

Érdekes rangsor állt össze egy friss mérésben, a rivális már nagyobb erőt mutat.

Eredetileg még decemberben mutatkozott be a Qualcomm csúcs-chipje, amely még nagyobb erőt vonultatott fel, mint a közvetlen előd, eközben azonban a hagyományosan szerényebb megoldásokkal hódító rivális is elkészült saját friss típusával, amely érdekes módon egy friss tesztben most megelőzte a Snapdragonokat.

Egy rövid Twitter-bejegyzés bukkant fel a napokban, mégpedig a Geekbench 5 segítségével elvégzett tesztelés eredményeivel, amelyek némileg meglepő képet mutatnak. Ebből ugyanis az rajzolódik ki, hogy ugyan az Apple A15 típusú chipje továbbra is az első helyen tanyázik, a második helyet már a MediaTek Dimensity 9000 szerezte meg, amely mind az egy-, mind pedig a többmagos feladatok esetében megelőzte a Qualcomm utolsó két csúcskategóriás fejlesztését. A jelek szerint a rivális legújabb SoC-je igencsak jó számokat mutathat fel, ami néhány hónapon belül elvezethet a további csúcstelefonok piacra dobásához, ezzel pedig a verseny éleződéséhez.

A listán a Samsung is jelen van, mégpedig az Exynos 2200 révén, amely többek között az AMD architektúrájára épülő grafikus vezérlő miatt váltott ki nagyobb visszhangot. Ez a chip érdekes módon az egymagos számításoknál az utolsó helyen végzett, de a többmagos feladatoknál sem szerepelt igazán jól, hiszen mindössze a Snapdragon 888 típust tudta itt megelőzni, míg a Snapdragon 8 Gen 1 már egyértelműen lenyomta a dél-koreai fejlesztést. Mindenképpen fontos azonban megjegyeznünk, hogy pusztán korai teszteredményekről van szó, ez még nem garancia arra, hogy a mindennapokban is hasonló rangsor alakul majd ki ezen fejlesztések között – nem beszélve arról, hogy egyesek rögtön kétségbe vonták a fenti számokat, hivatkozva a Geekbench háza táján korábban felbukkant hírekre, miszerint bizonyos eredményeket egyesek egyszerűen megvásároltak.

Bárhogy is legyen, a Dimensity 9000 néhány hónapon belül bukkan majd fel a OnePlus, a Xiaomi, a Motorola, valamint a Samsung egyes telefonjaiban, akkor látjuk majd meg, hogy mennyiben állja meg a helyét a fenti lista.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!